Política

Unió demana ara que no comptin els seus vots al bloc del no

“Si us plau, no compteu UDC i CSQEP en el bloc dels anti-independentistes!”, insta Gambús als eurodiputats

UPyD i el PSOE acusen Tremosa de “manipular” el 27-S

Unió Democràtica no vol que a Brussel·les comptin els seus vots a la pila del no. El seu eurodiputat, Francesc Gambús, que comparteix grup parlamentari amb el PP, va demanar ahir que no se'l posi al mateix sac sumant els 102.870 vots democratacristians “al bloc dels anti-independentistes”. Ni tampoc els 366.494 de la candidatura de Lluís Rabell (i Pablo Iglesias...). “Si us plau, no compteu UDC i Catalunya Sí Que es Pot en el bloc dels anti-independentistes!”, va advertir per escrit als altres 750 parlamentaris dels 28 estats membres de la UE, responent a un correu electrònic que els havia enviat la cap de files d'UPyD, Maite Pagazaurtundúa, assegurant que el no havia aconseguit un suport del 51,69%.

“És veritat que no estem a favor de la independència tal com la defensen” Junts pel Sí i la CUP, “però tampoc no se'ns pot comptar en el mateix bloc del PP, el PSOE i C's i tu això ho saps”, li va etzibar a la basca. Pagazaurtundúa havia acusat el convergent Ramon Tremosa d'estar “manipulant” els resultats del 27-S i també l'eurodiputat valencià del PSOE, Enrique Guerrero, va retreure-li la “magnifica manipulació, de talla extra extra”. Tremosa havia enviat una carta a tota l'Eurocambra informant que “les coalicions pro independència han aconseguit el 48% del vot, més que el 39% dels unionistes del PP, PSOE i C's i del 12% dels partits federalistes i pro-referèndum”.

Gambús va sortir en defensa del seu exsoci de federació: “Ho hem explicat una i altra vegada a l'opinió pública catalana i algú ben informat del que està passant a Catalunya ho hauria de saber”, va intentar aclarir. “Potser aquest és el problema, que a Espanya tothom parla de Catalunya però només a uns pocs els interessa de debò i intenten entendre què és el que està passant”, va lamentar l'eurodiputat democratacristià.

De la imputació

Gambús va votar Sí Sí en la consulta del 9-N i ahir es va mostrar “indignat” i “enrabiat” per la imputació d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. “Tampoc se'ns pot col·locar al bloc del sí: som on sempre hem estat, demanant la consulta, el diàleg, posicions acordades”, va insistir. “UDC sempre ha defensat el dret a l'autodeterminació, i no ho ha deixat de fer, però s'ha de fer amb diàleg amb l'Estat, amb seguretat jurídica, en el marc legal, sense sortir de la UE”.

Un nou episodi de guerra epistolar

Aquesta no és la primera guerra epistolar sobre Catalunya a l'Eurocambra. El PP i, sobretot, UPyD i C's, fan sovint ‘spam' unionista per advertir als 751 eurodiputats del “desafiament secessionista” i del “deliri nacionalista” català. I amb les seves cartes contribueixen a internacionalitzar encara més el procés sobiranista. El primer va ser Alejo Vidal-Quadra,s que ja el 2012, quan era vicepresident de l'Eurocambra, va enviar un correu alertant que “l'ofensiva separatista no té res de pacífica ni de democràtica”. Beatriz Becerra, d'UPyD, fins i tot va atrevir-se a comparar el 9-N amb “Itàlia i Alemanya durant els anys vint i trenta del segle XX” i la CDU d'Angela Merkel li va respondre que demanés perdó per haver banalitzat el nazisme. En la seva carta d'ahir, Tremosa denunciava que “el govern espanyol ha intentat espantar els catalans amb possibles ‘corralitos', expulsions automàtiques de l'euro i la UE, grans restriccions de crèdit i la sortida dels bancs de Catalunya, amenaces militars i misses per la unitat d'Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Tortosa aprova els projectes per fer dues llars d’infants municipals

Tortosa

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot