Política

Duran augura eleccions anticipades a Catalunya i que Unió tornarà “aviat”

El líder d'UDC sosté que la majoria d'escons sobiranistes no és suficient per declarar la independència però tampoc pot ser ignorada

Afirma que la CUP té “més sentit comú” quan diuen que sense majoria de vots no es pot proclamar una DUI

El líder d'Unió (UDC), Josep Antoni Duran, augura que “aviat” hi haurà unes noves eleccions anticipades a Catalunya en les que el seu partit tindrà l'oportunitat de tornar a obtenir el suport de la ciutadania.

En un article publicat al seu bloc , Duran agraeix la confiança que més de 100.000 ciutadans van donar diumenge passat a Unió, però lamenta que aquest no hagi estat suficient per obtenir representació al Parlament. Un resultat que l'ha portat a posar el seu càrrec a disposició del partit.

Això no obstant, destaca que el suport aconseguit impulsa els democratacristians catalans a seguir treballant “amb el cap ben alt” i amb “esperança i el coratge” davant del futur. En aquest sentit, augura que, sense tardar gaire, Unió tornarà a tenir l'oportunitat de tornar a reclamar el vot als catalans.

“Tot i que el millor regal que es podria fer a la ciutadania de Catalunya i, per tant, també als votants, simpatitzants, militants i dirigents d'Unió, seria una legislatura de quatre anys que garantís l'estabilitat i la governabilitat, temo que no serà així. Crec, doncs, que aviat tindrem l'oportunitat de tornar a demanar el suport de la ciutadania”, apunta.

En aquest sentit, afirma que ningú no pot sentir que el seu vot a Unió és “inservible”, perquè, sense les paperetes obtingudes diumenge, el partit no podria fer més passos en la direcció que ha defensat durant la campanya. Recorda que UDC ha passat etapes “terriblement pitjors” que ara i assegura que el partit té present i futur. Segons ell, problema és que tot i l'esforç que han fet en aquests tres mesos –des de l'escissió de CiU– els ha faltat temps.

D'altra banda, afirma que “els qui volien que aquestes eleccions fossin plebiscitàries ho han aconseguit” i els qui s'han passat la campanya dient que no ho eren només han parlat de la independència, en al·lusió a PP i Cs.

Pel que fa al resultat, assenyala que la “voluntat popular” expressada aquest diumenge a les urnes “ha deixat clar que, ara i en els terme formulats, la independència no té majoria de vots”. Ara bé, també posa de manifest que sí que hi haurà una majoria de diputats independentistes al Parlament, i això PP i Cs no ho poden “ignorar”.

En qualsevol cas, sostè que els independentistes no poden “pretendre proclamar la independència amb cinc escons més que els que no la defensen”. “Curiosament la CUP sempre ha dit que només amb majoria d'escons i sense una majoria de vots no es pot declarar la independència. Amb això, tenen més sentit comú que alguns de Junts pel Sí”, etziba Duran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona