Política

ERC, CDC, UDC i ICV denuncien les traves al vot exterior a la Defensora del Poble Europeu

Terricabras, Maragall, Tremosa, Gambús i Urtasun també expressen “preocupació” per les dues versions de la resposta de la Comissió Europea sobre Catalunya

Els eurodiputats d'ERC-NeCat, CDC, UDC i ICV han demanat aquest dijous una entrevista amb la Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, per denunciar els obstacles per votar des de l'estranger el 27-S i la polèmica per les dues versions d'una resposta de la Comissió Europea sobre Catalunya. “Desenes de milers de ciutadans catalans que viuen a la UE no van poder votar en les eleccions del 27 de setembre. La raó és, molt probablement, la mala pràctica de l'administració espanyola i la reconeguda manca d'esforç del govern espanyol per resoldre aquest problema”, asseguren Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Francesc Gambús i Ernest Urtasun en una carta a O'Reilly.

Els eurodiputats catalans asseguren que volen trobar-se amb la Defensora del Poble Europeu conjuntament amb els representants de la FIEC, l'associació que aglutina els catalans a l'estranger. “Li presentaran documentació sobre aquest tema per veure si es possible obrir una investigació i trobar solucions per un problema que es repeteix últimament en cada elecció”, asseguren els parlamentaris.

Terricabras, Maragall, Tremosa, Gambús i Urtsun també expressen a la Defensora del Poble Europeu la seva “preocupació per la recent distorsió d'una resposta escrita de la Comissió Europea sobre Catalunya”. “Ja sigui un cas d'error humà o algun altre tipus d'interferència des del més alt nivell, aquest fet hauria de ser de gran preocupació pels ciutadans europeus”, asseguren els representants catalans.

Els eurodiputats demanen trobar-se amb O'Reilly “el més aviat possible”, i assenyalen que potser la Defensora del Poble pot ajudar a trobar “maneres de resoldre aquests problemes” i impulsar “investigacions per garantir que situacions com aquestes no es tornin a repetir mai més”.

Dimecres, els eurodiputats d'ERC, CDC, UDC i ICV també van demanar una reunió amb el Vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Drets Fonamentals, Frans Timmermans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona