Política

Rabell creu que el PP “agitarà l'amenaça separatista” per obtenir vots en les eleccions espanyoles

Catalunya sí que es pot s'uneix a la crida de la CUP a que el Parlament “desobeeixi” en qüestions com la Llei Wert

El diputat electe i cap de llista de Catalunya sí que es pot, Lluís Rabell, ha llençat aquest divendres una alerta després de fer-se públic que les eleccions al Congrés i al Senat espanyols seran el 20 de desembre. En declaracions a la premsa posteriors a la primera reunió del nou grup parlamentari sortit del 27-S, Rabell ha alertat que tem que el Partit Popular farà de “l'anticatalanisme” i “l'amenaça de la separació de Catalunya” el seu eix per a la campanya electoral, que li permeti aglutinar vots. D'altra banda, Rabell s'ha volgut sumar a la crida de la CUP a que el Parlament “desobeeixi” en aquesta legislatura que comença en qüestions i normes com la polèmica Llei Wert d'educació.

Les eleccions espanyoles ja tenen data i això ha posat alerta a Catalunya sí que es pot després de comprovar el to de la campanya dels comicis catalans. Tal i com ha explicat Rabell, en la primera reunió del seu grup parlamentari, els diputats han constatat que creuen que els populars i Mariano Rajoy faran una campanya amb Catalunya com a centre de la diana.

“Es veu venir que la situació i el destí de Catalunya tindrà un pes excepcional en aquestes eleccions. És previsible que el Partit Popular intenti mantenir el govern o no perdre les eleccions agitant l'amenaça de la separació de Catalunya i fent de l'anticatalanisme un fons de comerç de vots per al PP. No és una novetat, però tal i com ha anat el 27-S, és d'imaginar que aquest sigui l'eix de treball del PP”, ha explicat Rabell.

D'altra banda, preguntat per la crida de la CUP a “desobeir” des del Parlament totes aquelles lleis i normes estatals o autonòmiques que es considerin “injustes”, Rabell s'ha mostrat proper a les tesis dels independentistes, però sempre matisant que l'eix social és el que ha de guiar aquestes accions. “Hi ha coses amb les que el Parlament hauria de plantar-se i tenir certa fermesa. Hi ha una proposta de la CUP que ens sembla raonable i de sentit comú. Quan parlem de desobediència, per dignitat el Parlament hauria de ser ferm amb la Llei Wert, per les implicacions que té. I caldria defensar els principis i fonament del nostre sistema educatiu”, ha sentenciat, tot afegint que “també seria convenient revisar i desobeir certs concerts amb escoles de l'Opus o dels Legionaris de Crist, que segreguen per sexes o fomenten idearis integristes”.

Des de Catalunya sí que es pot han refermat aquest divendres en al seva primera reunió els eixos bàsics de treball que tindran en la legislatura que ara comença. Amb l'eix social al centre de la seva acció, Rabell no s'ha tancat a arribar a “negociacions i pactes” amb altres forces d'esquerres com la CUP, el PSC o fins i tot ERC, posant així a prova la cohesió de Junts pel Sí. “És evident que revertir algunes mesures ens obligarà a buscar complicitat amb altres forces d'esquerres. Tenim tota la disponibilitat a parlar amb tothom”, ha dit Rabell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona