Política

En llibertat tres empresaris més detinguts en l'operació Petrum

Es tracta de Jordi Duran d'Urbaser, Josep Manel Bassols d'Oproler i Juan Luis Gamero de Rogasa Seran citats a declarar properament al Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat aquest dijous tres empresaris més detinguts en l'operació Petrum, que investiga el pagament de suposades comissions a l'entorn de CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

Es tracta de Jordi Duran d'Urbaser, Josep Manel Bassols de l'empresa Oproler i Juan Luis Gamero de Rogasa, que se sumen a Antonio García Bragado, administrador de TEC4, una consultora d'arquitectura i enginyeria.

Segons fonts policials, han quedat lliures a petició de la Fiscalia, a l'espera de ser citats properament per declarar acompanyats per un advocat davant del Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell.

Jordi Duran ha prestat declaració a Madrid després de ser detingut a Barajas quan tornava d'un viatge a Cuba i, posteriorment, ha estat posat en llibertat.

Aquest dijous també han estat posats en llibertat amb càrrecs l'exgerent de CDC i secretari del patronat de la fundació CatDem, Carles del Pozo, i Anna Benítez, la secretària del tresorer de CDC.

Pel que fa a la resta de detinguts, les mateixes fonts han apuntat que, a partir de les nou del matí d'aquest divendres, començaran a declarar als jutjats del Vendrell. Es tracta de Xavier Tauler de Colpisa, Jordi Soler del Grup Soler i Sergio Lerma de l'empresa Oproler a Madrid. A més, també compareixerà el director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, per qui la fiscalia anticorrupció sol·licita presó provisional comunicada i sense fiança. És la mateixa mesura que ha demanat per al tresorer de CDC, Andreu Viloca, que aquest dijous al vespre ja ha ingressat en un centre penitenciari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona