Política

Rajoy adverteix que “no li tremolarà el pols” per respondre a Catalunya

El president espanyol espera no haver de posar en marxa l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia

convocarà Pedro Sánchez i Albert Rivera a la Moncloa per parlar de Catalunya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que no vol haver de posar en marxa l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia de Catalunya davant els plans independentistes dels partits sobiranistes. En una entrevista a la Cadena Ser el president espanyol ha assegurat que “no li tremolarà el pols” a l'hora de “prendre les decisions que hagi de prendre” a Catalunya per respondre al procés sobiranista. També ha avançat que convocarà Pedro Sánchez i Albert Rivera a la Moncloa per parlar sobre aquesta qüestió.

Segons Rajoy “el que està passant a Catalunya és “d'enorme gravetat” perquè Junts pel Sí i la CUP han presentat una proposta de resolució “que si es du a la pràctica suposa liquidar la norma constitucional i l'ordenament jurídic”. Per aquest motiu s'ha dirigit “al conjunt dels espanyols” per dir-los que “el govern [espanyol] sap que ha de fer, que de cap manera aconseguiran aquests objectius, i que la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i l'absència de privilegis per part d'alguns estan preservades”. “La llei s'aplicarà i al govern no li tremolarà en absolut el pols a l'hora de prendre les decisions que hagi de prendre”, ha sentenciat.

Segons Rajoy, amb aquesta frase es refereix al fet que l'Estat té “instruments jurídics” per “garantir la unitat d'Espanya”, i el seu executiu actuarà “amb proporcionalitat” però amb fermesa per assegurar que la declaració que es va registrar al Parlament “no tindrà efectes”.

Rajoy també ha avançat que als pròxims dies convocarà a La Moncloa el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per abordar la situació a Catalunya. Rajoy, que ha afegit que La Moncloa donarà a conèixer la trobada quan ja s'hagi produït, ja va mantenir aquest dimarts converses telefòniques amb tots dos sobre la proposta de resolució que Junts pel Sí i la CUP van registrar al Parlament. També ha apuntat que si Podem “no canvia d'opinió” no convocarà el líder d'aquesta formació, Pablo Iglesias, perquè “està a favor del dret d'autodeterminació i liquidació de la sobirania nacional”. A més, ha apuntat que ha abordat amb el rei Felip VI aquesta mateixa qüestió, tot i que no ha volgut comentar el contingut de les converses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona