Política

ERC vol la connexió del TAV amb la línia de rodalies a l'Alt Penedès

Els republicans de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia fan pinya a favor de l'alternativa de Subirats

Al Vendrell ja es van desmarcar del govern local

La federació regional d'ERC al Penedès va mostrar ahir una posició unànime respecte a l'estudi informatiu del projecte de connexió de la xarxa convencional amb la línia d'alta velocitat al Penedès, presentat pel Ministeri de Foment. Els republicans consideren que l'opció més viable des del punt de vista econòmic és la construcció de l'intercanviador al nord de Vilafranca (a la zona de la Granada-Subirats), tal com ja va fer constar la Generalitat en les al·legacions conjuntes que ha presentat amb els ajuntaments de Vilafranca, Tarragona i Reus. Des d'ERC consideren que aquesta opció deixa oberta la possibilitat de pensar en l'emplaçament de la futura estació de trens regionals a Vilafranca del Penedès i això garanteix importants beneficis per a l'entorn, des del Garraf fins a l'Anoia, l'Alt Penedès i el Baix Penedès.

Per això, ahir els presidents comarcals d'ERC a l'Anoia –Meritxell Humbert–, el Garraf –Josep Graells– i l'Alt Penedès –Pol Pagès– (el del Baix Penedès es va excusar per motius d'agenda) van fer costat a la presidenta de la federació regional, Lluïsa Llop, a l'hora de fer públiques les al·legacions que el partit ha presentat a l'estudi que el Ministeri de Foment ha fet públic i que són contràries a la voluntat expressada per l'Ajuntament del Vendrell, amb el vot en contra d'un dels regidors d'ERC i l'abstenció de l'altra.

No va ser casualitat que ERC triés Vilafranca per fer pública ahir la seva posició, ja que reivindica aquest punt com l'epicentre d'un gran Penedès que necessita ser vertebrat. Llop assegura que la ubicació de l'intercanviador a Vilafranca no pressuposa un perjudici per al Baix Penedès i, en canvi, permet projectar un futur molt més interessant des del punt de vista de les comunicacions. “Al Penedès, tot sovint, les infraestructures ens trinxen i en traiem poca cosa, i comença a ser hora que reclamem el dret a tenir un territori vertebrat i serveis de qualitat que ens connectin amb Barcelona i Tarragona”, va dir Llop.

LA FRASE

Tenim dret a tenir un territori vertebrat i serveis de qualitat que ens connectin amb Barcelona
Lluïsa Llop
PRESIDENTA DE LA FEDERACIÓ REGIONAL D'ERC AL PENEDÈS

Previsions del pla territorial del Penedès

ERC fa referència, en el text expositiu de les seves al·legacions, a les previsions del pla territorial de l'àmbit Penedès, que està en procés de redacció. Segons els republicans, aquest pla dibuixa un eix de polaritat central a l'entorn de Vilafranca, fruit de la confluència de les diferents xarxes de comunicació tant en l'àmbit ferroviari com en el viari des d'Igualada fins a Vilanova, incloent el Vendrell, Calafell i Sitges: la C-15, l'AP-7, l'N-340 i el pas de la línia de ferrocarrils són clau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell