Política

Més Algemesí denuncia els mal anomenats pressupostos participatius

Assegura que l'objectiu del procediment marcat pel govern socialista tan sóls és el de fer-se la foto i no disposa de regles fermes i serioses

La formació política Més Algemesí ha vist des del minut zero, com l'actual equip de govern no ha tingut interés en fer realment un autèntic procés de pressupostos participatius. Basta sols amb visitar la pàgina de referència a l'estat espanyol i consultar la seua guia, per veure que no s'ha fet res del que allí s'indica (consensuar a nivell polític, preparar als tècnics, establir el límit del pressupost, difondre el projecte, crear un Grup Motor de ciutadans que genere una autoregulació, un calendari participatiu, constituir una mesa ciutadana...).

Per a Més Algemesí, el que l'equip de govern ha posat en marxa “és simplement un reality show amb funció merament propagandística” i és per això que ha fer públic un comunicat de premsa en què es denuncia que el govern socialista vol legitimar-lo amb la seua presència.

De fet, aquesta formació política ecovalencianista d'Algemesí, ha subratllat una dotzena d'irregularitats en el procediment del que haurien de ser uns pressupostos participatius i que en el cas d'aquesta vila d ela comarca d ela Ribera, no s'acompleixen.

En definitiva per a Més Algemesí, “ens trobem davant un mal simulacre de pressupost participatiu que no té res a veure amb el que es s'ha fet a altres localitats. No es possible transparència en un procés que manca de reglament i on no sabem qui decideix les coses ni amb quin criteri. Des de fa quatre anys hem demanant a la gent que ens fera arribar les seues propostes per als pressupostos i enguany també ho farem. De fet, integrarem en el pressupost que estem elaborant les primeres propostes que sorgisquen d'aquest procés, però de cap manera legitimarem amb la nostra presència un paripé com aquest”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia