El Maresme contraresta la Hispanidad amb botifarrades i caminades sobiranistes

Les organitzacions juvenils d'ERC i de CDC marquen territori oferint també activitats pròpies

L'ambient lúdic i de reivindicació contra una festa que es rebutja com a pròpia de Catalunya va ser present en les diferents manifestacions celebrades al llarg d'aquest passat cap de setmana. Ahir, però, Día de la Hispanidad, hi va haver més moviment a la comarca del Maresme, marcat en tot moment per la normalitat i l'ambient festiu. Poblacions com Malgrat de Mar, Canet o Tordera van revifar les brases del sobiranisme per convidar a dinars populars que incloïen la tan nostrada botifarra amanida en algun cas amb el no menys català allioli. La portaveu d'ERC del grup municipal de Malgrat, Teresa Verdaguer, explicava que la gent del municipi havia respost i que s'havien repartit prop de 150 botifarres a la plaça de Ca l'Arnau, on també hi va haver concurs d'allioli i de bitlles catalanes. Prèviament, les JERC de Malgrat van organitzar per primer cop un concert de rebuig a la Hispanidad dissabte a la nit, que va començar amb una batucada i que va continuar amb un sopar i les actuacions a la plaça Rodona. Hi van assistir més de 500 persones, segons els organitzadors.

Creu i castell

Canet també va aprofitar el binomi passejada i dinar i els representants republicans van organitzar una passejada fins a la Creu i una botifarrada popular a la riera de Sant Domènec per recuperar forces. A Tordera, les JERC i La Bitlla Atòmica van celebrar un torneig de bitlles catalanes a la plaça de la Sardana amb dinar gratuït per als participants i a Premià de Mar les botifarres les van deixar pel vespre tot complementant el concert de Lady Lemon a la plaça Nova.

Altres poblacions maresmenques com Pineda de Mar, Santa Susanna o Alella van celebrar els actes contra la festa de la Hispanidad durant el cap de setmana. En el cas de Pineda, a la botifarrada també va assistir el diputat al Parlament i pinedenc de naixement Pere Aragonès.

D'altra banda, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) es va estrenar en el rebuig a la Hispanidad amb el desplegament d'una estelada a la plaça Joaquim Ruyra de Palafolls davant una cinquantena de militants i simpatitzants i desplaçant-se fins al castell de Palafolls. «És el primer acte que fem amb aquest format i estem satisfets perquè també ha servit per presentar la campanya per declarar dia laboral el Día de la Hispanidad, que els catalans no ens sentim en cap cas nostre», va precisar el president comarcal de la JNC, Jordi Marqueño. Marqueño assegura que la trobada tindrà continuïtat, però encara no s'ha decidit si es farà itinerant o si es mantindrà a Palafolls.

Qui sí que va celebrar amb tots els honors la festa de la Hispanidad va ser el PP de Mataró, que diumenge va convocar els simpatitzants i representants d'arreu del Maresme a un esmorzar barbacoa a la plaça d'Andalusia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona
Estat espanyol

El fiscal general recusa quatre dels fiscals que han de decidir la seva continuïtat

Barcelona
FIGUERES

Veray demana concentrar el vot en el PP per evitar suports a l’independentisme

FIGUERES
política

Els exconsellers Sàmper i Vila donen suport a un Salvador Illa president

barcelona
guerra a europa

La UE acorda destinar a Ucraïna els beneficis dels actius russos

barcelona
guerra a europa

Rússia llança un nou atac massiu contra el sistema energètic ucraïnès

barcelona
Política

Mor Kim Ki Nam, el mestre de la propaganda de Corea del Nord

BANYOLES

La CUP proposa un pla per eliminar els barracons en quatre anys

BANYOLES