Política

JxSí proposa a la CUP un govern amb tres vicepresidències

Mas presidiria el govern però cediria quota de poder a Junqueras, Romeva i Munté

Govern, ERC i l'esquerra independentista es reuneixen al Palau de la Generalitat per desencallar la investidura

Junts pel Sí (JxSí) ha proposat a la CUP un esquema de govern més “coral” en què el president de la Generalitat cediria poder a tres vicepresidències.

La cimera per desbloquejar la investidura del president del govern que s'ha celebrat aquest dimecres a la tarda al Palau de la Generalitat amb representants del govern, ERC i la CUP ha acabat després d'una hora i mitja de reunió.

Els representants de la CUP a la trobada, els diputats Antonio Baños, Anna Gabriel i Benet Salellas, han sortit cap a les sis de la tarda sense fer declaracions als mitjans. A la reunió també hi han participat per part d'ERC Oriol Junqueras i Marta Rovira.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, hauria obert la porta a repartir quota de poder amb tres vicepresidències i apropar-se així al plantejament de presidència “coral” de la CUP.

L'esquema que JxSí està disposat a acceptar per convèncer l'esquerra independentista consistiria en un executiu presidit per Mas, amb Junqueras com a vicepresident primer en l'àmbit econòmic, Romeva com a vicepresident segon de relacions internacionals i Munté com a vicepresidenta tercera en l'àmbit social.

La creació de tres vicepresidències portaria implícita una reforma de la llei de la Presidència de la Generalitat i del govern, ja que la normativa vigent preveu el possible nomenament de només un conseller primer o bé d'un vicepresident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia