Política

La Plataforma per la República de Torrent organitza un acte amb motiu del 20N

Una xarrada, la projecció del documental Stanbrook i un sopar de germanor configuren el programa de hui

Es demanarà a l'Ajuntament personarse en la causa que s'ha obert a Argentina contra els crims del franquisme

Amb motiu del 20N, la Plataforma 14 d'abril per la III República, grup de Torrent, ha organitzat una xarrada col·loqui amb el títol “Quaranta anys després” amb l'objectiu de subratllar aquesta data tan assenyalada.

En aquesta ocasió l'acte constarà de tres parts ben diferenciades. La primera d'elles, a més d ela presentació de l'aniversari a càrrec de membres de la Plataforma, consistirà en una xarrada a càrrec de Lucila Aragó sobre la dictadura franquista, el seu remat i el procés de la transició.

Posteriorment hi ha prevista la projecció del documental “Stanbrook, viatge homenatge als republicans que cercaren refugi a Orà l'any 1939 en acabant la guerra” que farà de prolegomen d'un col·loqui entre totes les persones assistents.

Finalment, es preveu un sopar de germanor que farà de cloenda dels actes previstos amb motiu d'aquesta data tan significada.

L'objectiu d'aquesta trobada entre les republicans torrentins i els que s'acosten de nou encuny, no és altre que fer possible “que perdure la memòria d'un temps i d'un país que va estar segrestat a les generacions dels anys vint del segle passat i que encara ara, es mostra reticència per parlar obertament i procurar acceptar aquella realitat que va dividir la societat torrentina en dos bàndols clarament diferenciats.

A més, la Plataforma, pensa aprofitar la tornada de majories progressistes a l'Ajuntament de Torrent, per demanar que la municipalitat d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta manifeste el seu suport a la querella argentina contra els crims del franquisme.

Els components de la Plataforma denuncien que encara ara, després de 40 anys de silenci obligatori, està per rescatar el nom del darrer alcalde republicà que a més, va estar assassinat pels franquistes, en acabant la guerra. També es pensa elevar una moció en aquest sentit, signada per tots els grups polítics que així ho consideren, a fi de exigir la retirada dels noms de carrers de personatges franquistes que encara ara perduren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia