Política

La jaqueta salvavides

Un jove es va cobrir amb una peça de roba del grup de rock Eagles of Death Metal per evitar que els gihadistes de la sala Bataclan el matessin

La banda californiana concedeix la primera entrevista després de l'atac

  • VÍDEO: Video de Eagles of Death Metal
  • La sala Bataclan just abans de l'atac.
L'elevat nombre de mortsa la sala de concerts s'explica perquè “molts no volien abandonar els amics”

El característic i poblat bigoti de Jesse Hugues, el cantant i líder de la banda californiana Eagles of Death Metal, tremola quan parla davant la càmera. Rere unes ulleres de pasta negres, els ulls se li posen plorosos quan explica, en la primera entrevista després dels atemptats
a la sala Bataclan de París, què va succeir quan, enmig d'un concert, uns gihadistes van començar a disparar fins a matar 89 persones.

El portal de notícies Vice va fer públic aquest cap de setmana a través de YouTube el primer extracte de la xerrada en exclusiva amb Hugues i el guitarrista de la banda de rock, Joshua Homme. Són només 55 segons, i durant gairebé la meitat del temps domina el silenci, un temps necessari fins que el líder del grup venç el dolor i aconsegueix explicar un dels moments més colpidors de totes les històries humanes conegudes sobre la tragèdia: com, indirectament, va salvar la vida d'un dels seus fans.

“Un grup de gent va entrar als nostres camerinos, i els assassins també hi van entrar i van matar tothom excepte un noi que es va amagar sota la meva jaqueta de cuir”, explica Hugues amb veu tremolosa. La característica peça de roba rockera del cantant del grup californià va servir d'amagatall inesperat.

La tragèdia va tocar directament els Eagles of Death Metal en l'atac gihadista del 13 de novembre passat. Tot i que cap dels integrants del grup va resultar ferit en escapar
per la porta del darrere del recinte, van veure com morien quatre companys de l'equip de la gira: el cap de màrqueting i tres membres del segell discogràfic. Aquell dia, el nom del grup californià, que fins ara era conegut en els cercles roquers, passava a la història no per la música, sinó per la vinculació amb la tragèdia terrorista.

Dels 130 morts que s'han comptabilitzat dels atemptats a París de fa poc més d'una setmana, 89 van ser abatuts a la sala Bataclan. Segons explica Hugues, l'elevat nombre de morts es deu al gran sentiment d'amistat i amor que regnava en el concert. “Una de les raons per les quals van assassinar tantes persones és que molts no volien abandonar els amics. Moltíssima gent es
va posar al davant d'altres [per salvar-los]”, diu el líder de la banda en l'avançament de l'entrevista.

L'impacte emocional dels moments viscuts encara perviu en els Eagles of Death Metal. “La gent es feia la morta, estava molt espantada”, explica Hugues. Tot i que ràpidament van cancel·lar el que quedava de gira (inclosa una aturada a la sala Apolo de Barcelona el 8 de desembre), encara no saben què els espera en el futur, immersos en una aturada indefinida.

Els roquers trencaran el silenci en l'entrevista que s'emetrà aquesta setmana. Serà la primera vegada que els integrants del grup parlaran de què va passar, què hi van perdre i què els espera d'ara en endavant.

Cameron vol bombardejar Estat Islàmic a Síria abans de Nadal

La votació parlamentària sobre l'ampliació a Síria dels bombardejos actuals del Regne Unit a l'Iraq en el marc de la lluita de la coalició internacional contra Estat Islàmic es podria celebrar abans de Nadal, segons avançaven ahir diversos mitjans britànics. The Sunday Times deia que el premier pretén estendre l'ofensiva aèria contra objectius gihadistes “en un termini de dues setmanes”. Fonts de Downing Street van indicar al dominical que els primers atacs d'avions britànics a Síria començarien “en qüestió d'hores” en cas que els diputats votin a favor d'ampliar la missió. Cameron en revelarà més detalls aquesta setmana.

Desvien un avió turc per una amenaça falsa de bomba

Un avió de la companyia Turkish Airlines que havia sortit de Nova York amb destí a l'aeroport d'Ankara, a Turquia, va ser desviat ahir de matinada i va aterrar a Halifax (Canadà) a causa d'una amenaça de bomba. L'aparell viatjava amb 256 persones a bord. Els experts en explosius no hi van trobar cap artefacte sospitós.

La policia demana ajuda per identificar un dels kamikazes

La policia francesa va difondre ahir la fotografia del tercer kamikaze mort en l'atemptat del 13 de novembre a l'Estadi de França, per mirar d'obtenir-ne informació. Segons la BBC, es tracta de M. al-Mahmod, un jove que va entrar el 3 d'octubre a l'illa grega de Leros amb un altre dels kamikazes de París.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES