Política

El PSC, contra la Girona del “parc temàtic independentista”

El cap de llista gironí del PSC, Marc Lamuà, s'estrena en el seu primer gran acte de campanya amb el suport de Carme Chacón i contraposa un discurs de caràcter social al projecte sobiranista

El PSC va portar ahir el seu acte central de campanya del 20-D a Girona, amb Carme Chacón com a cap de cartell, donant suport a l'estrena del nou candidat gironí del partit al Congrés dels Diputats, Marc Lamuà. Amb la presència de Chacón, els discursos de l'acte a l'Auditori de Girona es van centrar en temàtiques d'àmbit català i estatal, amb consignes contra el PP, CiU i els seus aliats, però no hi van faltar les referències al context gironí. La portaveu del partit a l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, que era l'encarregada d'iniciar l'acte, va ser la primera a criticar “la Girona que vol transformar-se en parc temàtic de l'independentisme”, preguntant-se si el proper projecte de l'alcalde seria la instal·lació “d'una nòria del 1714 al costat de la catedral”. Paneque va presentar el nou candidat, Marc Lamuà, com la persona que “va tenir el valor de dir no”, referint-se a ell com l'artífex de la reconstrucció del socialisme gironí després de les desafeccions dels últims anys. Lamuà, en el seu parlament també s'hi va referir, començant el seu parlament dient “han sigut anys difícils” i elogiant els càrrecs electes fidels al partit que ahir seien a les primeres files. Va citar l'exemple de Manel Roqueta, a Santa Coloma de Farners, “sol, defensant el model federalista enfront dels xiulets d'un consistori ple d'independentistes”. El cap de llista gironí també va tenir unes paraules per als que han deixat el PSC, com a Girona, on sis regidors van deixar la formació “a canvi de càrrecs”, va dir Lamuà. El candidat gironí es va referir als seus contrincants en aquestes eleccions reagrupant-los en “les dretes”, incloent-hi el PP, CiU, però també els que els donen suport, i preguntant als responsables d'ERC, “quan direu alguna cosa d'esquerres?” Fins i tot va fer referència a Joan Olòriz, del qual va dir que “després de trenta anys a Iniciativa ara defensa Mas”. Amb aquestes premisses, que segons ell demostren que molts dels seus adversaris “es preocupen més de la independència que d'altres coses”, ell va contraposar-hi un discurs de caràcter social: “Els socialistes no. Nosaltres primer de tot posem la defensa i el blindatge del benestar social, i de la dignitat”, va concloure.

Més informació

plana 34



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona