Política

TONI POSTIUS

CAP DE LLISTA DE DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT

Optimisme contra les contradiccions

“La prioritat és la ciutat de Lleida, i si veig que la Paeria és incompatible amb el Congrés, doncs torno aquí i cap problema”

“Hi anem a negociar la independència; mentre no desconnectem, defensarem Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran”

Anem a Madrid a fer la independència i espero quedar-me sense aquesta feina d'aquí a 18 mesos
Faríem un trist favor deixant la representació catalana en mans de C's, el PSC o el PP
Catalunya mai havia arribat tan lluny, i ara no podem defallir ni deixar-ho estar

Toni Postius es defineix com una persona optimista. Així ho transmet i ho repeteix durant la conversa. I aquest ànim positiu el vol traslladar a la gent quan s'explica, sempre amb una rialla, ja que molts li retreuen un seguit de contradiccions que genera la seva candidatura i el que CDC va a fer a Madrid.

D'entrada, el també regidor i portaveu de CiU a la Paeria explica: “Lleida és la meva aposta i vull ser alcalde de la ciutat. És el meu centre de gravetat.” Però resulta que el partit, quan menys s'ho esperava, li demana que marxi a Madrid, almenys tres o quatre dies per setmana. Primera contradicció. Però Toni Postius recorre a l'optimisme. “Es pot fer bona feina i molta feina i, a més, ajudar la ciutat, i si no que ho preguntin a Marc Solsona, que ha estat diputat i és l'alcalde de Mollerussa.” El segon argument és que és una ocupació temporal: “Anem a Madrid a obtenir la independència i espero quedar-me sense aquesta feina d'aquí a 18 mesos.” I tercer: “La prioritat és Lleida. Si veig que la Paeria és incompatible amb el Congrés, torno aquí i cap problema.”

La segona contradicció és que pertany a un partit ara independentista i que vol desconnectar d'Espanya, però aspira a ser parlamentari espanyol i influir en el govern del regne. Hi respon amb una nova dosi d'optimisme: “Hi anem a negociar la independència, com estableix el full de ruta. Mentre no desconnectem, hem de defensar Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran i Catalunya en allò que encara depengui de l'Estat.” I continua: “Faríem un trist favor deixant la representació catalana a Madrid en mans de Ciutadans, el PSC o el PP”, assegura, tenint en compte que cada any marxen 15.000 milions d'euros dels impostos dels catalans que no tornen i no s'inverteix en infraestructures d'acord amb el que fixen les lleis.

El repte és obtenir dos diputats, un objectiu que veu assolible “pel moment excepcional que viu Catalunya i per fer possible allò que en aparença és impossible”. “Històricament, en els moments de cruïlla ens hem esbatussat entre nosaltres quan l'adversari és l'Estat, i ara tenim l'oportunitat de canviar això i més quan a Madrid no hi haurà majoria absoluta”, assenyala.

Nova contradicció: ara parlen d'un referèndum quan aquesta pantalla semblava superada. “Però és que no és cap pas enrere –diu–, perquè o es vota la constitució catalana o ens permeten fer un referèndum vinculant.” Més optimisme per explicar que, tot i que sempre han dit que no a tot des de Madrid, ara entén que el paisatge polític a la Carrera de San Jerónimo serà més plural i serà una legislatura en què canviaran moltes coses. “Mai havíem arribat tan lluny i ara no podem defallir ni deixar-ho estar.” Optimisme.

El candidat més jove

Toni Postius es queixava de les propostes que fan les formacions en aquesta campanya, “ja que són les mateixes de sempre, perquè no s'ha fet res a les autovies de l'Aran, ni a Tarragona, ni a l'eix pirinenc ni a la línia de Manresa”. I hi afegia: “Hi ha candidats que ja ho eren abans que nasqués”, amb referència a José Ignacio Llorens,
del PP. Toni Postius, el cap
de llista més jove, va néixer
a Lleida l'any 1984. És llicenciat en dret i enginyer informàtic. Des del 2011, és regidor de la Paeria i ara líder del grup de CiU a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona