Política

Els socialistes de Salou s'incorporen al govern municipal de CiU-Fups

El PSC assumeix carteres com ara Hisenda, Seguretat Ciutadana i Benestar Social

El govern anuncia un nou PAM i la creació del regidor de proximitat

L'alcalde de Salou, Pere Granados (CiU-Fups), i el portaveu del grup municipal del PSC, Antoni Brull, van signar ahir el pacte de govern que donarà una majoria a l'Ajuntament de Salou en aquest mandat. La sala Costa Daurada
del centre cívic de Salou va ser l'escenari de l'acte de signatura dels acords del Pacte de govern pel progrés de Salou, a càrrec dels regidors dels dos grups municipals.

Brull va afirmar que el pacte “és un compromís de lleialtat, confiança, diàleg i treball en equip del nou govern”. També va remarcar que s'inicia una etapa en què la transparència i la participació ciutadana estaran a l'ordre del dia. Brull va destacar que la seva entrada al govern “situarà les polítiques socials en el centre
de l'activitat”.

Entre els acords signats, hi ha la posada en marxa del pla d'acció municipal (PAM) previst per al primer trimestre del 2016, la redacció del nou reglament orgànic municipal (ROM), el reglament de participació ciutadana i la creació de la figura del regidor de proximitat. Segons el nou cartipàs, el PSC passarà a gestionar les àrees d'Hisenda (Antoni Brull), Ocupació, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil (David González), Joventut i Esports (Dani López) i Acció i Benestar Social, Dona, Igualtat i Gent Gran (Estela López). Per la seva banda, els integrants de CiU-Fups mantenen les carteres que ja tenien i només es traslladen les responsabilitats que portava la regidora María José Rodríguez, de Participació Ciutadana, a Julia Gómez, i de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum, a Martina Fourier. En virtut de la reorganització, Rodríguez es quedarà amb Cultura i Festes i Manteniment de la Ciutat.

L'alcalde, Pere Granados, de CiU-Fups, va qualificar el pacte de “generós”: “[Els partits] Hem prioritzat els interessos del ciutadà de Salou per damunt dels nostres.” Granados també va assenyalar que l'èxit del pacte dependrà de “la coresponsabilitat del govern amb els ciutadans”. L'alcalde va coincidir amb Brull sobre el caràcter “històric” del pacte i va destacar: “Amb el PSC són més les coses que ens uneixen que no pas les que ens separen.”

Una majoria per a l'estabilitat del mandat

El resultat de les eleccions municipals del 24 de maig passat, va atorgar vuit regidors a la candidatura de CiU –formada per Fups, CDC i UDC– i quatre regidors al PSC. Amb l'acord de govern, s'assoleix una majoria àmplia i estable per al mandat 2015-2019. El nou equip de govern, que ahir ja va celebrar la seva primera reunió com a tal, preveu aprovar el pressupost del 2016 en el ple que se celebrarà al gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona