Política

CDC replica a la CUP que són ells els que no es mouen i segueixen “excloent” Mas

S'espera una nova cimera dels partits independentistes per aquesta tarda per intentar arribar a un acord que podria ser l'última

La portaveu convergent, Marta Pascal, assegura que Junts pel Sí “esgotarà les hores fins al final” per buscar l'entesa

La portaveu de CDC, Marta Pascal, ha replicat aquest divendres a la CUP que són ells els qui no es mouen i segueixen “excloent” Artur Mas. La formació d'esquerres independentista ha emès avui un comunicat on atribueix a Junts pel Sí tenir “manca de voluntat política” per arribar a un acord que permeti desencallar la investidura i la formació d'un nou govern, un comunicat que no ha caigut bé als seus interlocutors. Malgrat tot, s'espera una nova reunió aquesta tarda entre Junts pel Sí i la CUP, tot i que les parts no estan encara oficialment convocades.

“Ens sorprèn l'actitud de la CUP d'intentar excloure no ja el president, sinó el que representa i qui representa. Hem fet moviments i tenim la sensació que per part de la CUP aquesta voluntat de moviment no s'està produint”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

Pascal ha assegurat que Junts pel Sí “esgotarà les hores fins al final” per veure si és possible arribar a un acord, però ha reconegut que no és “especialment optimista”. La portaveu dels convergents s'ha mostrat en desacord amb el comunicat que ha fet públic la CUP i els ha acusat de tenir una “actitud d'exclusió”. “Excloure no és cap solució, sinó que és una trava més en un procés on ja hi ha molta gent que ens està posant moltíssimes traves”, ha argumentat.

La portaveu ha reivindicat que la seva coalició ha fet diversos gestos en ares de l'acord, però ha insistit que “sense investidura no es podrà canalitzar” tot allò pactat fins ara.

S'espera una nova reunió aquesta tarda per intentar arribar a un acord in extremis. El mateix coordinador general de CDC, Josep Rull, ja ha apuntat aquest matí que segurament seria l'última. Des de la CUP, però, asseguren que encara no estan oficialment convocats.

Seria un “frau” no fer un govern de JxSí

Pascal ha aprofitat per defensar la proposta d'Artur Mas de fer un govern en funcions de Junts per Sí fins a les eleccions, un plantejament que des d'ERC han qualificat de “frau democràtic”.

Segons ella, el que seria un “frau” seria no fer aquest govern després de tres mesos negociant i encallats. “Fem-ho i el 6 de març la gent ja es pronunciarà sobre aquest govern”, ha dit.

La portaveu de CDC ha apostat per la reedició de Junts pel Sí. En la seva opinió, si s'hagués repetit aquesta fórmula en les eleccions espanyoles del 20 de desembre, els resultats haguessin estat uns altres. Per Pascal, es tracta d'un “instrument extraordinari” que ha de continuar tenint en Mas el seu candidat. En preguntar-li per l'opció d'un lideratge d'Oriol Junqueras ha dit que ella no ho veu.

I com ja va apuntar Artur Mas dijous al vespre, ha ratificat que si finalment hi ha llistes separades d'ERC i CDC, els convergents es presentarien amb les seves sigles “sense manies i sense embuts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA