Política

PP

Avisa que “ningú” iniciarà cap “ruptura”

El líder del PP català, Xavier García Albiol, va emprar un to desafiant per deixar clar al llavors encara candidat, Carles Puigdemont: “Ni vostè ni ningú iniciarà cap procés de ruptura de Catalunya amb la resta d'Espanya.” “No l'hi permetrem –reiterava–, mal que li pesi”. I encara hi afegia: “Ens temem que vostè no estarà a l'altura de les circumstàncies.” Garcia Albiol es mostrava convençut que el procés no tirarà endavant perquè “és il·legal i no té cap aliat al món, va contra el pluralisme català i es trobarà amb la fermesa i voluntat clara del govern del PP” a l'Estat. Per això reclamava als socialistes que treballin “en el que és urgent i prioritari”, la unitat de l'Estat, i hi permetin un executiu “fort i estable”.

García Albiol va lamentar el “debat exprés” i va definir el dia d'ahir com “un dels més tristos per a la dignitat de Catalunya”. Per això va burxar en les crítiques que Artur Mas va vessar fa uns dies sobre els nous socis de la CUP, amb qui creu que l'acord suposarà un “greu risc” per al futur. “La CUP l'ha humiliat a vostè i la institució, i vostè ha humiliat la CUP, i entre uns i altres han humiliat el poble”, etzibava García Albiol al fins ahir president. A més, titllava “d'antidemocràtic” que s'hagi “adulterat” la voluntat de les urnes amb “pactes obscurs” als despatxos per imposar el que la majoria del 52% “no ha decidit a les urnes”. García Albiol, a més, lamentava que, si fa cinc anys que governa, CDC no hagi posat abans sobre la taula les mesures socials que ara planteja.

Abans de l'inici del ple, el PP va denunciar per escrit que no es podia celebrar perquè, segons l'article 82 del reglament del Parlament, calen dos dies per distribuir la documentació que acompanya la convocatòria. La junta de portaveus, en què està integrada la mesa, i seguint els serveis jurídics, ho va desestimar perquè en la investidura no hi ha documentació prèvia, i és el mateix candidat qui fa la proposta al ple. La presidenta, Carme Forcadell, també va signar abans la proposta de candidatura de Puigdemont, cosa de què també es queixava el PP. García Albiol es va reservar el dret d'obrir una “reflexió” avui per veure “quin camí” seguir per fer front a la “vulneració”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries