Política

Unió augura una legislatura “inestable” i de “conflictivitat institucional

Espadaler lamenta la reacció del Govern espanyol a la investidura

El secretari general del comitè de govern d'Unió, Ramon Espadaler, ha vaticinat aquest dilluns que la legislatura que liderarà Carles Puigdemont (Junts Pel Sí) amb el suport de la CUP serà “inestable” i amb “conflictivitat” entre les institucions catalanes i espanyoles.

“Les bases sobre les que s'inicia la nova legislatura són clarament inestables des de la perspectiva d'Unió” ha destacat Espadaler, que, no obstant, ha felicitat el President electe i li ha desitjat “molts encerts”.

L'exconseller d'interior també ha lamentat la reacció del Govern espanyol a la investidura: “Encara no s'havia votat al President i Rajoy ja estava fent una roda de premsa marcant les línies vermelles” ha destacat Espadaler.

El líder dels democratacristians ha exhortat una vegada més el Govern espanyol i l'executiu català a “no donar-se l'esquena”, en assegurar que “ni el Govern de la Generalitat pot saltar-se la llei, ni el d'Espanya pot prescindir de la política”.

Sobre l'inici d'un eventual procés de ruptura amb Espanya, el secretari general del comitè de Govern d'Unió ha recordat que de marc legal “només n'hi ha un” i que aquest ha de canviar-se amb els mecanismes que aquest preveu.

Ramón Espadaler ha descrit a l'exalcalde de Girona i nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com “un independentista de pedra picada” amb una capacitat de govern “demostrada i validada per les urnes”.

També ha afirmat que “no existeix una majoria parlamentària per fer una declaració unilateral d'independència” i ha subratllat la seva preocupació per la dependència que el nou executiu català tindrà de la CUP.

Espadaler ha exposat que aquest dissabte se celebrarà un consell nacional dels democratacristians en el qual es convocarà un Congrés Nacional d'Unió per als dies 16 i 17 d'abril, i que servirà per renovar els càrrecs directius del partit, així com per definir les línies programàtiques i ideològiques de la formació per als pròxims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona