Política

Vistiplau a la passarel·la que unirà Tarragona amb el mar

El pas de vianants es posarà a licitació abans de l'estiu i estarà fet a mitjan 2017

L'Ajuntament també ratifica el projecte d'una escola privada en un terreny públic de Boscos

El ple de l'Ajuntament de Tarragona va donar ahir el vistiplau al projecte inicial de la passarel·la de vianants que ha d'unir la ciutat amb el front marítim. Tots els grups amb representació municipal van donar llum verd al projecte, excepte els dos regidors de la CUP, que es van abstenir.

El pas elevat de vianants, que passarà per sobre de les vies del tren, unirà el Balcó del Mediterrani amb la platja del Miracle i també inclourà la remodelació del passeig Marítim. Això posarà fi a l'eterna separació forçosa de la ciutat amb el mar que suposen les vies ferroviàries. El projecte és liderat per l'Autoritat Portuària de Tarragona, que n'assumirà el finançament, pressupostat en un milió d'euros, aproximadament. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va confirmar ahir que la previsió és que “abans de l'estiu” es puguin posar a licitació les obres i que a mitjan 2017 la passarel·la “ja estigui en funcionament i sigui practicable”. Amb això, segons l'alcalde, se solucionarà “un anacronisme impresentable”.

A instàncies del portaveu de CiU, Albert Abelló, que ahir en el ple va preguntar qui assumiria el manteniment del pas de vianants, per evitar que “es converteixi en un forat negre”, Ballesteros va confirmar que la conservació l'assumiran conjuntament el consistori i l'Autoritat Portuària.

Una altra barrera a la connexió de la ciutat amb el mar és la plaça dels Carros, on, des de la supressió del pas a nivell, els vehicles no hi poden accedir. El grup d'ERC va presentar ahir una moció en què sol·licitava la construcció d'un pas subterrani per a vehicles en aquesta plaça, tot i que va ser rebutjada, amb els vots en contra del PSC, la CUP i Unió, i les abstencions d'ICV i el PP.

Sí a l'escola a Boscos

Tampoc no es va aprovar la moció que van presentar conjuntament els grups de Ciutadans, ERC i la CUP per retirar la concessió d'una finca pública del barri de Boscos a una escola privada d'idiomes. Mentre dos membres de l'associació de veïns de Boscos desplegaven una pancarta amb el lema Volem equipaments públics, els portaveus d'aquests tres grups defensaven la paralització del projecte, al·legant que els veïns hi estan en contra i el fet que el barri necessita equipaments públics. L'equip de govern, però –amb el suport dels regidors del PP i d'Unió i l'abstenció d'ICV i CiU–, va ratificar el projecte per construir un centre d'ensenyament d'anglès, justificant que a la ciutat li cal un servei d'aquest tipus per evitar que “molts alumnes” hagin de desplaçar-se a centres similars a Reus o a Salou. A més, malgrat que els terrenys afectats són públics, “la seva gestió i concessió administrativa pot ser privada”, com succeeix també en el cas de la plaça de toros, segons va destacar el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, que va confessar que se sentia “molt enfadat” per l'oposició a aquest projecte. Tant ell com l'alcalde, Ballesteros, van indicar que “el gran equipament públic” de Boscos hauria de situar-se a l'antiga Ciutat de Repòs i Vacances.

En el ple d'ahir es van debatre fins a 14 mocions. Entre aquestes, es va aprovar un text de rebuig al pla hidrològic de l'Ebre i de suport a les mobilitzacions de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, que es va aprovar conjuntament i amb l'abstenció de C's –que vol esperar que la Comissió Europea hi digui la seva– i el vot en contra del PP. La creació d'una taula d'entitats a cada barri de la ciutat i una moció d'ERC per instar el Ministeri de Foment a fer les obres i senyalitzacions del tram de carretera que fa d'enllaç entre l'autovia A-7 i la carretera N-340, a l'altura de la rotonda de la Savinosa, per augmentar la seguretat del trànsit, van ser altres mocions aprovades.

LES FRASES

El pas de vianants és un projecte que la ciutat fa dècades que somia i necessita
Josep Fèlix Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA
L'Ajuntament té l'obligació de donar sortida a projectes educatius que molta gent demana
Josep Maria Milà
Regidor d'Urbanisme

Reconeixement al Joan XXIII i més ambulàncies

L'Ajuntament va aprovar una declaració institucional en defensa del sistema d'emergències i ambulàncies. Un text conjunt per demanar que no es redueixin serveis i instar la Generalitat a dotar la ciutat amb un vehicle d'intervenció ràpida, una UCI mòbil i dos vehicles de suport vital bàsic, operatius les 24 hores del dia. També va aprovar –amb els vots en contra de la CUP– una moció del PSC per “reconèixer l'hospital Joan XXIII com l'hospital de referència de les comarques tarragonines”. Els regidors de la CUP van demanar un ple monogràfic sobre sanitat.

Sense acord sobre l'ús futur del Banc d'Espanya

Cap suport va obtenir la moció presentada per Ciutadans per destinar una part de l'antiga seu del Banc d'Espanya a museu del Nàstic. També es va tombar el text de la CUP de suport al referèndum sobre el model universitari 3+2, que ha impulsat el sindicat d'estudiants.

L'alcalde ha de declarar avui pel cas Inipro

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va confessar que afrontava “amb tranquil·litat” i “amb les idees molt clares” el seu pas al jutjat pel cas Inipro. Està citat a declarar avui al matí, al jutjat d'instrucció número 1, per les suposades irregularitats en la contractació d'una empresa afí al PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana