Política

Sánchez i Rajoy es reuneixen al Congrés sense arribar a cap consens sobre la investidura

La trobada finalitza després de mitja hora

Els equips dels líders de PSOE escullen l'avantsala del menjador de la presidència del Congrés com a territori neutral

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president del govern espanyol en funcions i del PP, Mariano Rajoy, s'han reunit aquesta tarda al Congrés dels Diputats en el marc de la ronda de contactes per a una eventual investidura.

La cita entre els dos líders polítics ha començat a les cinc de la tarda i ha finalitzat una mitja hora més tard. La reunió, que s'ha celebrat en el marc dels contactes per a la investidura, ha començat sense cap perspectiva d'acord, ja que tots dos partits havien expressat prèviament la seva negativa rotunda a facilitar la presidència de l'adversari. La trobada, però, és preceptiva en el procés de recerca d'acords que hauria de culminar amb un debat d'investidura.

En acabar la reunió tindran lloc dues rodes de premsa. La primera serà la de Rajoy, a l'escriptori del Congrés, i la segona i última la del candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, a la sala de premsa.

El lloc escollit per a la reunió ha estat l'avantsala del menjador de la presidència del Congrés, a la quarta planta de l'edifici noble, un escenari suposadament neutral que els equips dels dos líders han acabat elegint després d'una pugna per determinar l'escenari i la posada en escena.

El PSOE havia rebutjat prèviament que tingués lloc a la Sala on Rajoy va rebre Rivera dijous, la Sala Martínez Noval, i el PP vetava que es fes al despatx de la zona ocupada pels socialistes on Sánchez va rebre la setmana passada Iglesias.

Finalment tots dos han aparegut plegats davant les càmeres a l'avantsala menjador de la presidència del Congrés, on hi ha una porta prou grossa perquè passin els dos alhora, de manera que no s'ha transmès la imatge que cap dels dos rebia l'altre.

Davant les càmeres tots dos han fet cara seriosa. Només han esbossat lleugers somriures en algun moment i no s'han dirigit la paraula. L'única anècdota s'ha produït quan Sánchez ha intentat donar la mà a Rajoy: aquest no l'ha vist i el líder del PSOE ha retirat ràpidament el gest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona