Política

El PSOE rebutja les principals mesures econòmiques de Podem i el referèndum a Catalunya

Els socialistes creuen que hi ha possibilitats d'acord si la formació morada “no s'entesta” en el referèndum català, el control d'organismes i polítiques econòmiques “poc realistes”

Antonio Hernando retreu a la formació de Pablo Iglesias el vet a altres forces polítiques i la convida a asseure's “sense exclusions” ni “condicions”

El PSOE ha respost aquest dissabte a Podem amb un extens document on analitza les “coincidències i discrepàncies” amb la formació morada. Els socialistes consideren “inadmissibles” les principals propostes econòmiques de Podem per poder pactar govern: la celebració d'un referèndum a Catalunya i el model que el partit de Pablo Iglesias vol implementar per afrontar la corrupció.

En la presentació del document el portaveu del grup parlamentari socialista, Antonio Hernando ha assegurat que hi ha “possibilitats d'acord” si Podem “no s'entesta en el referèndum de Catalunya, el control d'organismes i les polítiques econòmiques poc realistes”. Hernando ha tornat a criticar el vet que fa Podem a “altres forces polítiques” –en referència a C's– i l'ha convidat a asseure's “sense exclusions i sense condicions”.

En un primer bloc del text, els socialistes rebutgen les principals mesures econòmiques de Podem, entre les quals retardar tres anys la reducció del dèficit públic per sota del 3%; la reestructuració del deute a les entitats financeres, perquè és “inviable” i els socis europeus “no ho acceptarien”; l'increment de la despesa pública, que “posaria en risc la recuperació econòmica” o l'augment d'impostos, que “posaria en risc el creixement econòmic”.

En un altre capítol, el PSOE deixa clar que no considera acceptable el model de Podem per elegir alguns càrrecs públics, com el president de RTVE o els càrrecs que haurien d'assumir la lluita contra la corrupció. El PSOE entén que amb aquesta proposta es trenca amb la “independència” i “l'autonomia” d'aquests nomenaments. Al seu parer, aquestes peticions “denoten” en Podem una “obsessió pel control polític de les institucions” i que és “contrari a la separació de poders”.

Els socialistes rebutgen igualment la possibilitat d'un referèndum a Catalunya perquè, al seu judici, és contrari a la Constitució i l'Estatut i “divideix i confronta la societat”. Així mateix, el PSOE no accepta el procediment de reforma constitucional que defensa Podem.

El document recull alguns punts coincidents entre les dues formacions. Entre aquests hi ha potenciar i millorar l'agència tributària amb vista a la lluita contra el frau; modificar les relacions laborals per lluitar contra el frau en la contractació; modificar la llei perquè la cotització dels autònoms sigui proporcional als seus ingressos; enfortir l'Estat del benestar i eliminar desigualtats; recuperar la universalitat del sistema sanitari, i mesures a favor de la infància i la dependència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona