El PP de Terrassa proposa que s'instal·lin càmeres per enxampar vàndals i incívics

Els populars obren la possibilitat de consensuar amb els veïns els llocs on es posarien els aparells

El regidor del PP, Gabriel Turmo, va indicar ahir que la proposta de resolució està elaborada d'una manera «oberta». El PP entén que hi ha una problemàtica a Terrassa, que és l'increment del nombre d'actes d'incivisme i vandalisme, i del de fets delictius. A més, els populars consideren que els mitjans de la Policia Municipal són «clarament insuficients», tant des d'una vessant preventiva com d'identificació i detenció dels presumptes responsables. Per aquest motiu proposen la instal·lació de càmeres de videovigilància com «un instrument més», que pot suplir la presència d'agents i serveix per prevenir i identificar-ne els autors. De fet, assenyalen que les destrosses provocades per aquests vàndals suposen una despesa important per a l'Ajuntament.

Pel que fa als llocs on s'haurien de posar aquests aparells, el PP creu que haurien de ser els espais públics que es determinin en atenció a l'alta incidència delictiva, de vandalisme i incivisme. Turmo va avançar que caldria parlar amb associacions de veïns i altres entitats per decidir en quins espais caldria posar les càmeres.

Sobre el dret a la intimitat dels ciutadans que puguin aparèixer en les imatges d'aquestes càmeres, el regidor del PP va indicar que es tracta d'una qüestió molt reglamentada. La instal·lació d'aquests aparells requereix uns permisos i autoritzacions per donar garanties als ciutadans. Si més no, Turmo va posar com a exemple que una càmera es podria posar enfocada a un moble urbà que sigui constantment fet malbé, sense la necessitat que s'hi reculli un espai més ampli. Ara per ara, només els equipaments privats, com ara entitats bancàries, edificis municipals, estacions i aparcaments tenen càmeres de videovigilància a la ciutat.

Els populars ja havien fet aquesta proposta els dos últims anys a través d'esmena a pressupostos, en què demanaven una partida per a càmeres de videovigilància. «Sempre ens la refusaven», va recordar Turmo, que va indicar que és un dels compromisos inclosos en el programa electoral del PP. L'objectiu de presentar-lo ara com a proposta de resolució és «perquè es debati en profunditat». Com que es tracta d'un tema que genera debat, amb posicions molt diferenciades, el PP ha volgut presentar aviat aquesta proposta. En la junta de portaveus de dilluns es començarà a parlar amb la resta de grups municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A EUROPA

Onze morts i desenes de ferits en nous atacs russos al nord-est d’Ucraïna

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

Albares exigeix a Milei que retiri l’acusació de “corrupta” a la dona de Sánchez

BARCELONA
política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona
política

Els comuns demanen “flexibilitat” per a un acord però no afluixen en el Hard-Rock

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

L'helicòpter del president de l'Iran s'estavella en una zona muntanyosa

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
AFGANISTAN

Estat Islàmic reivindica l'atac en què van morir els turistes catalans

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA