Política

Barcelona s'uneix a la Marxa Europea pels Refugiats

Desenes de persones s'han sumat a la protestat celebrada a 104 ciutats europees per reclamar “vies segures” per als refugiats

Una desena d'entitats ciutadanes han convocat una concentració a Barcelona aquest dissabte a l migdia davant de la seu de la Comissió Europea --passeig de Gràcia, 90--, per sumar-se a les 104 ciutats europees que han participat en la Marxa Europea de les Persones Refugiades.

La protesta ha avançat fins a la Delegació del Govern a Catalunya per exigir als Estats vies segures per als refugiats, davant de l'incompliment i l'obstaculització del dret internacional de protecció per a les persones que van criticar en roda de premsa dos representants de la societat civil convocant.

En la manifestació també ha participat la ONG Proactiva, una de les que es desplaça fins a Lesbos per ajudar els refugiats, que han transportat una llanxa utilitzada pel refugiats per anar de Turquia a Grècia.

La concentració ha cridat la ciutadania a mobilitzar-se davant de la “gran violació dels drets humans” que ocorre en el viatge dels refugiats cap a Europa i dins del continent, amb més de 3.700 morts i desapareguts registrats el 2015 al mediterrani, segons ha sostingut l'activista María del Rosario Vázquez.

La marxa, d'abast europeu, vol també trencar estereotips i falsos temors que encara existeixen a la societat i en els discursos dels mitjans de comunicació, ha afirmat el fotoperiodista Jordi Oliver, un dels impulsors de la participació de la ciutat.

També volen reivindicar que la situació de constants abusos i violacions a mans de les màfies “no passa lluny, passa aquí”, i han destacat que a Europa hi ha 10.000 nens desapareguts, mentre que s'ha registrat que 410 persones han mort des de principis de 2016.

Convoquen la marxa la plataforma Stop Mare Mortum i entitats com Safe Passage, Benvinguts Refugiats, el Comitè de Solidaritat] amb el Poble Sirià i Barcelona Refugi, entre d'altres, que han explicat que tenen el suport de formacions polítiques com ERC, la CUP i BComú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona