Política

Junts pel Sí defensa que amb la independència es reduiria la pobresa i milloraria l'economia

La diputada Anna Figueras assegura que “l'eix nacional i el nacional són inseparables”

Avisa que no estan disposats a “vendre fum” i només proposaran mesures viables per fer front a l'emergència social

La diputada de Junts pel Sí Anna Figueras ha defensat aquest dimecres que amb la independència es reduiria la pobresa i milloraria l'economia a Catalunya, ja que, segons ha dit, la Generalitat tindria més recursos i redistribuiria més bé la riquesa.

“L'eix nacional i el social són inseparables perquè només disposant de tots els recursos podrem invertir en la millora social que necessitem”, ha subratllat Figueras en la seva intervenció al ple monogràfic sobre pobresa i reactivació econòmica que se celebra aquest dimecres i dimecres al Parlament.

Segons ha explicat, el govern treballa molt dur per poder sortejar l'insostenible dèficit fiscal i l'“ofec” econòmic al qual el sotmet l'Estat espanyol, a qui ha acusat d'abandonar les persones que més ho necessiten retallant partides essencials per a la protecció dels col·lectius més vulnerables. “Necessitem un Estat propi per viure més bé i necessitem fer-ho amb honestedat” i no amb falses promeses, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha subratllat que el seu grup no està disposat a “vendre fum o a jugar” amb la “crua realitat de la pobresa” i només proposarà mesures viables, perquè “no és políticament ètic prometre allò impossible d'implementar”. “Avui volem debatre sobre l'emergència social per oferir mesures que puguin redreçar situacions de vulnerabilitat des de la honestedat i sense enganyar a ningú, perquè els problemes només es poden solucionar des de la realitat”, ha insistit.

Figueres ha criticat les mesures proposades per Catalunya Sí Que Es Pot, ja que suposarien una inversió de 4.000 milions d'euros, inassumibles per al govern. Així, ha avisat que Junts pel Sí “no participarà en competicions sobre pobresa ni tampoc en aquelarres catastròfics”, sinó que treballarà “sincerament proposant mesures que es puguin implementar”.

La diputada ha demanat ser seriosos i no demanar al govern que lluita contra el frau fiscal quan no té competències per fer-ho i destini aquests recursos a polítiques socials. “Mentre nacionalment no tinguem un estat propi, no ens poden demanar polítiques d'Estat”, ha argumentat.

Mentrestant, fins que no s'aconsegueixi la independència, Junts pel Sí defensarà l'aplicació del pla de xoc social que va pactar amb la CUP, dotat amb 270 milions d'euros i amb mesures “realistes, que no suposen generar falses esperances amb promeses incomplibles” a causa de la tresoreria de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries