Política

ESTANIS FORS

ALCALDE D'ARENYS DE MAR PER JUNTS PEL SÍ

“No em fan fora per raons polítiques, sinó personals”

“La suma de tres perdedors amb les ànsies infinites de poder de l'Annabel Moreno no pot reportar res de bo per a Arenys de Mar”

“Tinc tot el suport de Convergència. He rebut un munt de trucades, missatges i visites a tots els nivells”

“Estic convençut que milloraré els resultats, tot i que m'estimaria més haver seguit governant”

La moció presentada per cinc partits de l'oposició (ERC, CUP, PSC, CiU i ICV) ha agafat per sorpresa Estanis Fors, que afronta els seus últims dies com a alcalde. Nou militant de CDC, partit que li dóna tot el suport, Fors atribueix la maniobra al cap de llista del PSC, Ramon Vinyes, i vaticina el fracàs del futur govern.

S'esperava la moció?
No, perquè estava negociant amb el PSC, amb qui ja havia governat durant l'últim mandat. La direcció comarcal d'aquest partit tenia claríssim que havien d'entrar al govern i així li ho van transmetre a Ramon Vinyes, l'últim cop la setmana passada. Volien pactar amb el guanyador de les eleccions i no optar per fer aquesta moció de censura en un lloc on les coses funcionen bé, i per formar a més un govern en minoria de quatre partits que queda en mans del teòric suport extern de la CUP. Ja m'agradarà veure com s'ho maneguen en qüestions en què alguns partits tenen visions contraposades. La recollida selectiva, per exemple.
Quan i com se'n va assabentar?
Dilluns estava pendent d'una reunió amb en Vinyes, que em va enviar un Whatsapp en què em deia que havia arribat a la conclusió que no valia la pena tornar-se a trobar amb mi. Eren tres quarts de dues del migdia.
Perquè no hi hagut un acord amb el PSC?
Perquè en Vinyes no ho ha volgut. A la primera reunió ens va demanar l'alcaldia fins al final del mandat i l'expulsió del regidor Xavier Masgrau. Lògicament, li vaig dir que no. I durant les negociacions, només ha fet que mostrar una absoluta desconfiança cap a tot allò que havíem fet o estàvem posant en marxa. Al final ha optat per donar suport a l'Annabel Moreno amb qui, per cert, té una mala relació personal. Amb mi no ha tingut mai cap problema.
El detonant de tot plegat ha estat el trencament del pacte de govern amb el PP.
La Belén Quintero va plegar enfadada perquè alguns li van escalfar el cap explicant-li mentides. El dia que van presentar la moció de censura la vaig tenir tot el matí al meu despatx enfonsada, perquè s'ha donat compte que l'han utilitzat.
L'entesa amb el PP o amb el PSC hauria estat més fàcil sense la figura de Xavier Masgrau, l'home fort del seu govern?
Potser sí, però perquè n'havia de prescindir? No ha fet res il·legal! De tota manera, en una reunió que vam fer fa tres setmanes amb el PP i el PSC després que la Belén sortís del govern vam acordar una proposta de cartipàs en què Masgrau quedava només com a regidor de Medi Ambient. I tant ella com en Vinyes hi van estar d'acord.
Abans de les últimes eleccions, Unió va optar per un altre candidat en una maniobra que, teòricament, l'havia d'apartar de l'alcaldia. Les sensacions, ara, són les mateixes?
Tinc la sensació que ara tinc encara més suport. La gent no entén que a un polític se li faci mal gratuïtament. Presenten la moció de censura perquè volen la cadira i la tindran, però això que fan no té futur. La suma de tres perdedors com són en Ramon Vinyes, la Isabel Roig i en Josep Manel Nogueras, amb les ànsies infinites de poder de l'Annabel Moreno, no pot reportar res de bo per a Arenys.
Fiscalitzaran l'acció del seu govern. Està tranquil?
I tant. En el ple del dia 6 em diran de tot, però la realitat és que no trobaran res que justifiqui el que faran.
Faci autocrítica: en què ha fallat, perquè cap dels partits de l'oposició li hagi volgut fer confiança?
A mi no em fan fora per raons polítiques, sinó personals. Tenen clar que si segueixo puc ser alcalde durant tres o quatre mandats.
Li ha passat pel cap, plegar?
Sí, però ni s'ho mereixen ells, ni les dues mil persones que em van votar i encara menys els meus companys de llista.
La situació de CDC és com a mínim complicada, perquè Josep Manel Nogueras, que va ser el candidat de la federació a les municipals, ara milita a Demòcrates de Catalunya.
El senyor Nogueras hauria de ser no adscrit, ja. Tinc tot el suport de Convergència. He rebut un munt de trucades, missatges i visites de tots els nivells.
Surt reforçat, amb vista a les properes eleccions?
Estic convençut que milloraré els resultats, tot i que m'estimaria més haver pogut seguir governant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona