Política

Sánchez vol encarar les negociacions a “sense línies vermelles però amb conviccions fermes”

El secretari general del PSOE insisteix que si es modifica l'acord amb C's se sotmetrà a la militància i al comitè federal

El líder socialista considera que el seu partit posa “en marxa el rellotge de la democràcia”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que els socialistes encararan les negociacions a tres bandes” sense línies vermelles però amb conviccions fermes”. Una d'elles, posar fi al govern de Mariano Rajoy i constituir un executiu de progrés. “Estem disposats a cedir”, ha sentenciat Sánchez en intervenir al comitè federal d'aquest dissabte a Madrid. Per això ha fet una crida implícita a Podem perquè se sumi a l'acord amb C's. “Espero que puguem desbloquejar el rellotge del canvi”, ha dit als de Pablo Iglesias després que ho rebutgessin durant el debat d'investidura a principis de març.

Precisament sobre el pacte amb els de Rivera, Sánchez ha reiterat que si s'hi introdueixen canvis substancials, tornarà a sotmetre-ho a consulta de la militància i al comitè federal.

El màxim responsable socialista creu que ja no hi ha “marge per a l'error” i ha insistit que un govern de progrés és l'eina per evitar noves eleccions. Per això, en el diàleg “a tres”, ha fet una crida a la unitat: creu que l'Estat necessita “amb urgència que es materialitzi un canvi”.

Els socialistes encaren aquest darrer mes de negociacions, abans que s'esgoti el termini per a formar govern i es convoquin eleccions automàticament, “sense línies vermelles però amb conviccions fermes”. Que Mariano Rajoy deixi de ser president i que hi hagi un govern progressista. “Estem disposats a cedir”, ha reblat en una crida a la resta a tenir la mateixa actitud: “Que les forces del canvi cedeixin perquè guanyi el canvi i Espanya”, ha reblat.

En repassar les dates més rellevants, al seu parer, dels últims mesos -ha parlat de la renúncia de Rajoy a sotmetre's a la investidura, l'encàrrec que li va fer Felip VI, l'acord amb C's i la visita a Carles Puigdemont-, Sánchez ha erigit el PSOE com a mecanisme per posar “en marxa el rellotge de la democràcia”. “Altres formacions van bloquejar el rellotge del canvi, espero que puguem desbloquejar-lo”, ha dit en referència implícita a Podem.

“Per nosaltres no serà”, ha dit en reclamar un govern no partidista, despolititzant les institucions, plural, parlamentari i progressista. “Ens queden tres setmanes, espero que Espanya no es vegi abocada a repetir les eleccions i que d'aquí a molt poc tinguem un govern de canvi”. En aquest context, ha insistit que si hi ha canvis “substancials” al text que va pactar amb Albert Rivera, Sánchez el tornarà a sotmetre a consulta de la militància i a l'aval del comitè federal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Colòmbia

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona