Política

Rajoy diu que el PP no participarà en “comèdies d'embolics”

El president del govern espanyol en funcions rebutja donar suport a un acord que vol situar l'Estat “al caire de la bancarrota i del rescat”

El president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat que els populars no participaran en “comèdies d'embolics” . Així ha definit les darreres hores de les negociacions: “tantes fotos, rodes de premsa, repetició de fotos, entregues de llibres, reunions i tantes raons”. De fet, en clausurar la convenció sobre el pacte pels Serveis Socials a Sevilla, Rajoy ha lamentat que aquestes setmanes no s'hagi sentit parlar “gens” dels problemes que afecten els ciutadans.

En aquest sentit, ha descartat que el PP doni suport “a un programa que vol que Espanya torni a la situació del 2011, al caire de la bancarrota i del rescat”, ha dit en referència a l'acord signat entre PSOE i C's, un pacte que “vol derogar” les mesures que ha impulsat el govern popular. Entre d'altres i en clau social, Rajoy ha defensat impulsar una nova Llei de conciliació i coresponsabilitat.

El president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat que el seu partit no vol participar en “comèdies d'embolics”. “Mai hi havia hagut tantes rodes de premsa, tantes fotos, tanta repetició de fotos, tantes entregues de llibres, tantes reunions i tantes raons, i tantes comèdies d'embolics”.

En intervenir a la clausura sobre el pacte pels serveis socials, a Sevilla, Rajoy s'ha queixat que el PSOE no hagi volgut parlar amb qui va guanyar les eleccions del 20-D, i que C's avali la candidatura de Pedro Sánchez a la presidència. També ha assenyalat que Podem i C's s'han exclòs mútuament de les negociacions. Finalment, ha lamentat que “no s'hagi sentit parlar gens” dels problemes que interessen els espanyols, al seu parer.

De fet, ha assegurat que l'acord signat entre C's i PSOE no tindrà “mai” el suport dels populars perquè “vol que Espanya torni a la situació del 2011, al caire de la bancarrota i del rescat”. “Hi podrà donar suport el PSOE, i podrà donar-hi suport, no entenc per què, Ciutadans; però el programa del PP diu una altra cosa”, s'ha desmarcat. En aquest sentit, ha lamentat que les dues formacions vulgui tombar mesures que “han tret” Espanya de la crisi.

Rajoy ha dit que la resposta dels populars a tot plegat són grans objectius socials i econòmics i cinc propostes d'acords nacionals pels propers quatre anys. Així ha plantejat alguns dels compromisos que vol defensar de cara els propers quatre anys: una nova llei de conciliació i coresponsabilitat, acompanyada d'un pla integral per a la Conciliació; racionalitzar els horaris de les empreses; ampliar el període d'excedència per cuidar els fills en famílies nombroses; consensuar que la jornada laboral finalitzi generalment a les 6 de la tarda i atorgar certificats de qualitat a les empreses que facilitin la conciliació, ha detallat.

D'altra banda, Rajoy ha qualificat de “la millor decisió” que Alberto Núñez Fejóo torni a ser candidat a la presidència de la Xunta de Galícia. “La millor decisió per Galícia, per Espanya, per ell i pel nostre partit”. Rajoy n'ha alabat la tasca i ha assegurat que té el suport del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona