Política

ERC i DL demanen a Rajoy que permeti l'acollida de refugiats per part de la Generalitat i els ajuntaments catalans

Ana Surra i Francesc Homs acusen de manca de sensibilitat l'executiu espanyol en funcions

La diputada d'ERC Ana Surra i el portaveu de DL al Congrés, Francesc Homs, han reclamat aquest dimecres al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que permeti que la Generalitat de Catalunya i als ajuntaments catalans acullin els milers de refugiats que s'han ofert a rebre (4.500 en el cas de la Generalitat). Tots dos han criticat durament la manca de sensibilitat de l'Executiu espanyol i la UE han demostrat en aquesta crisi i han acusat el president del govern espanyol en funcions d'haver incomplert el mandat que es va aprovar a la Comissió Mixta del Congrés dels Diputats.

La diputada d'ERC Ana Surra, que ha mostrat al Congrés a seva condició administrativa de refugiada –va marxar de la dictadura d'Uruguai cap a Bèlgica i França– ha reclamant a Rajoy que actuï amb “més humanitat” i ha assegurat que la frontera sud de l'Estat és un “banc de proves” de la gestió de fronteres a Europa.

Per aquest motiu ha demanat a Rajoy que “no es faci el sord” davant les iniciatives dels pobles de tot l'Estat que han mostrat la seva predisposició a acollir refugiats i “no entenen el seu immobilisme” en aquesta qüestió. “És un tema de voluntat política, Catalunya ja està preparada per rebre 4.500 persones, i res li impedeix fer-ho”, ha recordat.

El portaveu de DL, per la seva banda, ha criticat la “preocupant falta de sensibilitat” de l'Estat i de la UE davant els refugiats i ha assegurat que l'acord entre la UE i Turquia “no són més que jocs de paraules” perquè les imatges que arriben demostren que s'estan fent devolucions massives i sense el respecte als drets dels demandants d'asil.

En aquest sentit també ha demanat a Rajoy que avali l'acollida de refugiats per part de les institucions catalanes: “Si a Catalunya la Generalitat, els ajuntaments i les ONG s'han organitzat per articular un dispositiu per acollir refugiats, perquè punyetes surten amb ridícules interpretacions competencials i no ajuden en aquest sentit?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia