Política

Abrini admet que és “l'home del barret”, el tercer terrorista de l'aeroport de Brussel·les

La policia el va detenir divendres en l'operació on també va ser arrestat Osama Krayem, l'home que va acompanyar el suïcida del metro

La Fiscalia els acusa d'activitats i assassinats terroristes

Mohamed Abrini, sospitós de ser un dels organitzadors dels atemptats del passat 13 de novembre a París, ha confessat que ell és el tercer terrorista de l'aeroport de Brussel·les, l'anomenat “home del barret”, segons ha confirmat aquest dissabte la Fiscalia Federal de Bèlgica.

El conegut com l'“home del barret” o de l'“abric” és l'individu que va acompanyar els dos suïcides que van perpetrar l'atemptat a l'aeroport de Zaventem, però ell mateix no es va immolar i va tornar a peu fins a Brussel·les.

Un portaveu de la Fiscalia ha explicat avui que han mostrat a Abrini “les evidències en vídeo preparades per la nostra unitat especial” i “ha hagut d'admetre que era ell”.

La Fiscalia belga ha detallat en un comunicat que Abrini “ha confessat que estava a l'escena del crim”, que va llençar la roba que portava en un contenidor d'escombraries i que va vendre el barret.

Abrini, còmplice de Salah Abdeslam, va ser detingut aquest divendres arran d'un dispositiu antiterrorista relacionat amb els atacs del passat 22 de març a la capital belga. En el mateix operatiu, que va tenir lloc al barri d'Anderlecht, es va detenir dues persones més que ja han estat posats en llibertat després d'una “audiència en profunditat”.

Abrini era un dels homes més buscats d'Europa des que la investigació dels atemptats de París determinés que era ell qui conduïa el vehicle en què es va traslladar Salah Abdeslam a París i que va ser utilitzat dos dies més tard per cometre la massacre en què van morir 130 persones, segons ha informat la fiscalia de Bèlgica. A més, va ser ell qui va llogar l'apartament en què es van allotjar els terroristes abans dels atacs.

En altres operacions també ahir a Brussel·les van ser capturats Osama Krayem, l'home que va ser vist amb el suïcida que es va immolar a l'estació de metro Maelbeek i que hauria comprat les maletes per a transportar els explosius de l'aeroport; Bilal E.M. i Hervé B.M., que continuen detinguts.

El jutge d'instrucció dels atemptats del 13 de novembre a Bèlgica ha acusat avui Abrini i Krayem de participar en activitats de grup terrorista i assassinats terroristes, segons ha informat la Fiscalia.

També inculpa Herve B.M. i Bilal E.M. de participar en activitats de grup terrorista, a més de complicitat en assassinats terroristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona