Política

Càrrecs de CDC al Penedès reivindiquen el seu paper d'impulsors de la vegueria

Fan públic el manifest Mir Geribert a favor del desplegament de l'àmbit i la delegació territorial

També reclamen la modificació de la llei de vegueries

Una trentena d'alcaldes, regidors i diputats de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Penedès –l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia– van fer públic dilluns el manifest Mir Geribert a favor de la vegueria del Penedès i el desplegament de l'àmbit funcional, la creació de la delegació territorial i l'inici de la descentralització de les quatre comarques respecte a Barcelona.

Aquesta compareixença coincideix amb el moment en què la plataforma per la vegueria del Penedès ha reiniciat l'activitat per impulsar el nomenament del delegat territorial i la modificació de la llei de vegueries amb la inclusió de la vegueria del Penedès.

En el manifest –que pren el nom del noble que al segle XI ja va liderar les revoltes del Penedès contra el comte de Barcelona, i que es va autoanomenar príncep d'Olèrdola– els representants de Convergència recorden que “l'única realitat territorial que va quedar òrfena tant dels elements tècnics com de vegueria en la llei de vegueries va ser el Penedès”. Els alcaldes i regidors recorden que des del 2010 tots els governs de la Generalitat han entès la necessitat de donar una resposta a aquesta reivindicació territorial. Però la solució continua a la llista d'espera.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, considera vital que es nomeni el delegat territorial del Penedès i que s'institucionalitzi un compromís que des dels consells comarcals i des de les capitals de comarca ja s'està executant. “Els acords de les quatre comarques sobre formació, polígons industrials, noves tecnologies, turisme o infraestructures són una realitat cada dia –diu Serramià–, i ha de seguir sent així.” La presidenta comarcal del Baix Penedès lamenta que els treballs de redacció del pla territorial del Penedès siguin tan lents, però confia que el Penedès serà vegueria més aviat que tard.

LA FRASE

La revisió de la llei de vegueries serà el reconeixement institucional del que ja s'està fent
Eva Serramià
Presidenta del consell comarcal del Baix Penedès

LA DATA

27.7.2010
És el dia
que el Parlament va aprovar la llei de vegueries, que defineix l'organització territorial de Catalunya.

Reunió avui amb Oriol Junqueras

Quatre representants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia –Fèlix Hill, Albert Tubau, Pere Carles i Jaume Casañas– es reuniran aquesta tarda amb el vicepresident del govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, amb l'esperança de poder desbloquejar la creació de la delegació del govern al Penedès i el procés de descentralització que va associat al reconeixement de l'àmbit territorial que agrupa les comarques del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès, i l'Anoia. Aquesta reunió, juntament amb una reunió la setmana vinent amb representants dels diferents grups parlamentaris, tancarà una nova tanda d'accions que la plataforma considera clau per donar aire al procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona