Política

municipal

pacte de govern

Aval al pacte sobiranista

CiU i ERC reediten el pacte sense l'Alternativa Independent de Cabrera, amb projectes com ara els habitatges socials de cal Conde o la sala polivalent

L'oposició retreu “política d'aparador”

CiU i ERC, a Cabrera de Mar, han continuat treballant junts. Els resultats electorals van permetre l'acord per repetir el pacte sobiranista de l'anterior mandat i avalar l'acord que es tancava al Parlament. “Ha estat un any de pau política”, resumia l'alcalde, Jordi Mir (CDC), sobre la relació amb el soci de govern. Coincideix amb la bona sintonia el portaveu d'ERC, Enric Mir, per la feina que han portat a terme aquest primer any. Aquest cop quedava fora del govern l'Alternativa Independent de Cabrera, per certes “tibantors”, segons ho definia el mateix alcalde.

Una de les prioritats del nou govern ha estat la promoció dels habitatges socials de cal Conde. Abans d'iniciar les obres caldrà decidir si es fan habitatges de protecció oficial o també pisos socials de lloguer. “S'ha d'estudiar el que sigui més solvent i viable, amb el menor risc per a l'Ajuntament”, apunta l'alcalde. Des d'ERC, aquesta és una prioritat i donen per fet que els habitatges estaran enllestits a final del mandat.

El debat sobre habitatge ha portat a crear una comissió amb els grups a l'oposició. “Estem oberts a escoltar propostes noves, igual que hem escoltat els veïns del Pla de l'Avellà per resoldre el problema d'aparcament”, apunta l'alcalde, Jordi Mir.

No opina el mateix la cap de l'oposició, Anna Maluquer (Gent per Cabrera), que posa en dubte el diàleg. “Es tracta de reunions informatives més que no pas participatives”, explica, posant com a exemple la trobada per parlar dels equipaments. “Tenim ganes de col·laborar, però sembla que les regidories treballen més per separat i que es fa molta política d'aparador”, hi afegeix Maluquer. La voluntat del grup majoritari a l'oposició és incidir en els temes cabdals com els habitatges de cal Conde: “No es pot perdre l'oportunitat de fer la promoció pública i destinar els pisos a lloguer social”.

L'actual govern treballa per aconseguir una sala polivalent que funcioni també com a teatre. “Ho traslladem tot a l'envelat, però no n'hi ha prou i ens cal un nou espai”, assegura l'alcalde, que també destaca l'impuls del consell de la festa major. Juntament amb el seguici popular, ara farà un any que es va presentar el gegant i noves figures, com ara la bèstia de foc, cosa que mobilitza cada cop més gent i que tindrà encara més noves incorporacions.

L'assignatura pendent de Cabrera és la platja, que cada estiu té menys sorra, que a l'hivern desapareix amb els temporals. Aquesta és una batalla que depèn de les actuacions promeses per les administracions competents i que fins ara no han resolt la regressió del litoral. “S'ha perdut un any, amb un altre estiu amb menys sorra, quan és una prioritat per nosaltres i un dels nostres grans atractius turístics, juntament amb les restes arqueològiques que amaga Cabrera”, apunta el regidor de Medi Ambient, Enric Mir.

Jordi Mir es va estrenar com alcalde el 2011 com a cap de llista de CIU
el consistori

Majoria amb el suport d'ERC

La candidatura que encapçalava Jordi Mir per CiU va aconseguir millorar els resultats aconseguint fins a quatre regidors, però sense obtenir una majoria. Per això, aviat es va revalidar el pacte amb ERC, que es limitava a dos regidors i que ja s'havien entès en l'anterior mandat.

les claus

Cal Conde

Finalment s'ha aprovat el POUM per fer la promoció d'habitatges socials prevista al centre del poble.

Cultura

S'impulsa la participació en el consell de festa major i en el seguici popular amb nous gegants i figures.

La poca platja

És l'assignatura pendent del municipi que cada estiu té menys sorra a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Països Baixos

L’extrema dreta multiplica per set els resultats a les europees, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona