Política

JORDI SALVADOR

CANDIDAT D'ERC AL CONGRÉS PER TARRAGONA

“Hem estat coherents mentre altres s'han retratat”

El cap de llista republicà assegura que el partit ara “aspira” a guanyar en vots a la demarcació després del treball que han fet aquests darrers mesos a Madrid

Defensa que ERC és el “veritable canvi per a les classes treballadores”, al mateix temps que vaticina que hi haurà un acord entre els grans partits per “pressions”

Polític des de la lluita sindical
Tot i que defensa que sempre ha estat involucrat d'una forma o altra en política, Jordi Salvador (Barcelona, 1964) és conegut a Tarragona per la seva etapa com a secretari general de la UGT a la demarcació entre el 2008 i el novembre del 2015. És llicenciat en geografia i història i doctor en antropologia social i cultural, i va exercir com a mestre d'educació física.

Jordi Salvador repeteix al capdavant d'ERC a Tarragona després d'haver-se estrenat en la política activa en les eleccions del desembre passat.

Per ser la seva primera experiència política ha estat una mica atípica.
Sí, però l'experiència ha estat molt interessant. Veus que allà hi ha possibilitats de canvi de veritat.
És veritat que a Tarragona li costa visualitzar-se a Madrid?
No, penso que és un mite del tot. A Madrid no sols hem parlat de temes territorials, sinó de temes que ens afecten a tots. Tarragona ha sortit moltíssim; una altra cosa és si això arriba o no.
Tem una baixada de la participació pel desencís d'aquesta legislatura?
La incapacitat de crear un govern ha estat d'uns quants, no nostra. Nosaltres hauríem donat suport a un govern d'esquerres. La incapacitat és d'aquells que creuen en un projecte d'Espanya que no sap donar sortida al que en diuen el problema de Catalunya. Entenc que la gent estigui emprenyada, però en una democràcia una part important és votar. Si la gent no hi va, tindrem el país que ens mereixem.
Ha estat ERC aïllada al Congrés?
El que estem és no sotmesos. L'únic canvi possible està en la construcció de la república catalana. Altres venen un acte de fe. Si no hi hagués hagut el tema de Catalunya, hi hauria hagut govern. I si ERC no hi hagués estat, també hi hauria un govern que no seria bo per al país.
No temen perdre suport pel vot útil?
Seria la gent que cauria en la demagògia. El millor vot útil que hi ha és el de la consciència. Si tu ets republicà, d'esquerres, independentista... l'únic vot útil és ERC.
Al desembre van recuperar la representació per Tarragona i van quedar segons. Es marquen l'objectiu de guanyar?
De fet, vam ser els que vam aconseguir més representants, ja que també vam aconseguir dos senadors. En aquest temps crec que la gent s'ha retratat, i això juga a favor nostre, perquè hem estat coherents amb el que vam dir a la campanya. I ningú ha votat més a l'esquerra que nosaltres. Podem aspirar a ser la primera força tant a Catalunya com a la demarcació.
Van guanyar a les Terres de l'Ebre, però no al Camp de Tarragona ni a zones urbanes.
És un tema de comunicació, del poc que sortim als mitjans. I suposo que també nosaltres mateixos no hem sabut explicar que el gran canvi per a les classes treballadores de l'àrea metropolitana de Tarragona és el nostre.
La situació al Parlament de Catalunya pot perjudicar ERC?
Qui pensi que això es desinfla per uns pressupostos, tornarà a equivocar-se.
Quatre mesos sense govern han perjudicat la demarcació?
No hem tingut quatre mesos en contra, sinó que fa anys. És una vergonya que el corredor del Mediterrani no estigui, i és per culpa d'una concepció radial d'Espanya.
D'aquí a quatre mesos tornarem a veure'ns o sí que aconseguirem un govern?
Malauradament hi haurà govern, perquè hi ha un moment que les factures s'han de pagar. Hi haurà pressions i no serà a favor de les classes treballadores. No sé de quina manera, però el PSOE, Ciutadans i el PP arribaran a un acord. Però els catalans la nostra feina l'hem de fer aquí, que és el gran canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia