Política

opinió

S'admeten apostes

Quan falta un dia per al referèndum britànic i quatre per a les eleccions espanyoles, poden tenir més credibilitat les apostes i les porres que no pas les enquestes mancades de precisió a causa de les dificultats estadístiques que poden provocar les alteracions d'un referèndum britànic inusual i d'unes repetides eleccions generals.

Les enquestes estan embogides perquè, en el cas del referèndum britànic, ningú comptava que la campanya s'hagués de suspendre després de l'assassinat de la jove diputada laborista Jo Cox. Ara, les apostes, a diferència de les enquestes, es mostren més a favor que no pas en contra que els britànics continuïn dins la Unió Europea que no pas fora. Les espanyoles aposten majoritàriament que guanyarà el PP, amb un suport de Ciutadans que obligaria a canviar Mariano Rajoy com a candidat a la presidència del govern. Una possibilitat que només seria possible en el cas que l'aritmètica parlamentària ho permetés. És a dir, menys vots dels actuals per al PP i més dels que va obtenir el 20-D Ciutadans. Res científic. Esperar diumenge a la nit, que, com deia el clàssic, és l'única enquesta vàlida. Mentrestant, s'admeten apostes de tot tipus. Més clar ho tenen els britànics. En les darreres hores hi ha detalls concrets que aposten a favor de continuar pertanyent a la Unió Europea. L'influent magnat Richard Branson, de l'imperi Virgin, la lliga de futbol i la patronal de la indústria de l'automòbil es van sumar tot just ahir als que defensen que el Regne Unit estarà millor en el cas que continuï dins la Unió Europea. Els seus suports s'afegeixen als de deu premis Nobel d'Economia que ho feien amb una carta diumenge a The Observer.

S'admeten apostes. Aquest cop les enquestes poden fallar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia