Política

Iniciativa municipal per recuperar el cinema

El tancament dels cinemes Kursal a principi de 2014 va deixar Igualada sense sales de cinema comercial. El govern de Marc Castells ha perseguit, des de llavors, recuperar el cinema, també com una qüestió d'autoestima. L'Ateneu Igualadí va engegar una campanya per sondejar la resposta de la ciutat pel que fa a tenir un cinema a la seu de l'entitat. l'Ajuntament d'Igualada s'ha afegit als més de 5.000 suports, i invertirà uns 250.000 euros per condicionar l'actual auditori de l'entitat com a sala de cinema comercial. Igualada Comerç, principal entitat del sector, dóna suport a la iniciativa perquè considera que és una oferta d'oci que dinamitzarà el comerç de la ciutat. Aquest també és el principal argument del govern municipal per defensar el projecte.


La iniciativa municipal suposa, a la pràctica, que Igualada i l'Anoia no són, ara per ara, un mercat atractiu per al sector privat. L'alcalde havia assegurat que tenia tres ofertes d'inversors privats per fer cinema que continuen en peu perquè no són incompatibles amb el cinema de l'Ateneu, que ha d'obrir portes el proper Nadal. L'Ajuntament del municipi veí de Santa Margarida de Montbui va obrir a mitjan 2015 el seu centre cultural Mont-Àgora i va dedicar els seus dos auditoris a fer projeccions regulars de cinema. La gestió és municipal i l'objectiu era donar servei a la Conca d'Òdena. El projecte de cinema de l'Ateneu va en direcció contrària i, en aquest sentit, és un exemple de primacia de la visió municipal per sobre de la de conurbació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ