Política

POLÍTICA

Podem demana a Rajoy que fixi data d'investidura i no “amenaci” amb eleccions

El portaveu Íñigo Errejón considera que Rajoy “ha de ser valent i no donar per fet que els altres li faran la feina”

El portaveu d'Units Podem, Íñigo Errejón, ha considerat que Mariano Rajoy ha de dir ja quan celebrarà la sessió d'investidura “en lloc d'amenaçar de repetir les eleccions” i, si no té suports, “fer un pas enrere” i obrir “una segona oportunitat” per a altres. En roda de premsa després de la reunió de la Junta de Portaveus al Congrés, Errejón ha assenyalat que “amenaçar” amb la repetició de les eleccions generals “no és el camí per resoldre la situació de bloqueig”.

El president en funcions ha ofert avui a Pedro Sánchez la formació de quatre grups de treball per negociar un acord que permeti la seva investidura, però davant la seva negativa li ha advertit que, si es manté en aquesta, Espanya està abocada a unes terceres eleccions.

“Rajoy ha de ser valent i no donar per fet que els altres li faran la feina. Ha d'esforçar-se per negociar. No pot tenir tot el país parat”, ha dit Errejón. El també secretari de Política de la formació morada ha destacat que el president del Govern no pot esperar que, “per una barreja d'esgotament i d'amenaces, altres li donin suports”.

Per això ha insistit a reclamar a la Presidència del Congrés que digui quan Rajoy “s'atrevirà” a anar a la investidura ja que li correspon a ell la iniciativa. Si no és així, ha continuat, el cap del govern espanyol ha de comunicar-ho i s'obriria una “segona opció” o “una segona oportunitat” que Podem està “molt disposat a escoltar” i en què aquest partit “estarà a l'altura”.

Una segona iniciativa que li correspondria al PSOE, ha apuntat el dirigent de Podem, i en què el seu partit està “desitjós d'escoltar i disposats a seure a parlar”.

No obstant això, Errejón ha volgut deixar clar que el PSOE no pot mantenir la posició del “no a Rajoy, passar a l'oposició i repetició d'eleccions”. “No es pot mantenir això a la vegada”, ha afegit. No ha volgut fixar el termini que Podem creu raonable perquè Rajoy vagi a la investidura, encara que ha parlat d'un “temps raonable que s'ha de comunicar en algun moment i no mantenir aquesta situació d'impàs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona