Política

Rivera s'inquieta amb Rajoy per la seva parsimònia

C's no comprèn que el president en funcions es vanti de marxar de pont i perdi una setmana

Homs i veus del PSC i de Podem insten Sánchez a explorar un govern alternatiu

Ciutadans no comprèn que el seu ràpid viratge del no a l'abstenció per acabar aterrant en el sí estigui sent administrat amb tanta parsimònia per Mariano Rajoy, que s'ha vantat de marxar de pont per tenir uns dies de descans a Sanxenxo (Pontevedra) i que ha volgut perdre una setmana fins a convocar el comitè executiu del PP que ha d'aprovar el plec de sis condicions que exigeix Albert Rivera el dimecres 17 d'agost. “Jo hauria fet la convocatòria d'un dia per l'altre”, va posar com a exemple Rivera. “És del tot incomprensible. Les condicions es resumeixen en un foli per una cara, i no s'entén que necessiti una setmana per convocar una executiva com si els seus membres vinguessin de lluny; com no estiguin a Tailàndia...”, va assenyalar també amb sorpresa l'adjunt Miguel Gutiérrez.

Que l'elasticitat dels temps de Rajoy és superior a la de Rivera es va posar de manifest en la seva última reunió al Congrés, dimecres passat. El líder de C's en va sortir presumint que “en els propers dies” el president del PP convocaria l'executiva per donar el vistiplau a les sis exigències i posar “dia i hora” a la investidura i, deu minuts després, Rajoy va estirar el termini a una setmana i no va garantir que acudeixi a un ple per ser votat si sap que el PSOE no es mou del no.

El temor de C's és que Rajoy jugui a dilatar encara més els temps i que dimecres no doni una data per a la investidura, condició no inclosa dins del plec de sis mesures anticorrupció, però sense la qual Rivera es nega a seguir negociant. Com a mostra que és una reunió de tràmit en què Rajoy pot decantar el sí, dirigents com el vicesecretari Pablo Casado i la presidenta de la regió de Madrid, Cristina Cifuentes, van avançar el seu vot afirmatiu en el comitè executiu. Casado, però, advertia ahir que el PP es reserva l'opció de no donar un sí a tot a Rivera i presentar-li una contraoferta que, de retruc, permeti a Rajoy guanyar més temps per seguir pressionant el PSOE.

Deserció d'Ana Mato

En aquest òrgan del PP que aplega un centenar de càrrecs, curiosament ahir es va conèixer una baixa, la d'Ana Mato, gràcies a una actualització del web del PP en plena polèmica perquè investigats del partit com ella i Rita Barberá hagin de votar l'expulsió de l'escó dels imputats que els reclama Ciutadans.

Tot i que el líder del PSOE guarda silenci i no té agenda pública, creixen les veus que li reclamen
fer un pas i explorar un govern alternatiu al PP. “Dels tres nos del PSOE, els més rotunds són el no a Rajoy i el no a les terceres eleccions, i el menys rotund és el no a intentar fer un govern alternatiu. Ja sé que és difícil, però és que el pacte Rajoy-Rivera no té cap ruta”, va assenyalar el portaveu del Partit Demòcrata, Francesc Homs. Al PSC, Ferran Pedret va instar Podem i C's a “reflexionar” i a forjar “una majoria alternativa” a Rajoy, mentre que el diputat al Congrés Joan Baldoví (Compromís) va animar Sánchez a sortir del silenci i
fer un pas endavant.

LA FRASE

Dels nos del PSOE, els més rotunds són a Rajoy i a les eleccions, i el menys rotund és el no a formar govern
Francesc Homs
portaveu del PDC al Congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona