Política

política

formació de govern

Sánchez reclama a Rajoy que fixi ja la data del debat d'investidura

El líder socialista considera que el PP vol “governar sense oposició”

Manté que el PSOE votarà en contra de la investidura del president popular perquè és l'única manera que hi hagi regeneració democràtica

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reiterat aquest dimecres que la seva formació votarà en contra de la investidura de Mariano Rajoy, com a president del govern espanyol i li ha exigit que fixi ja una data per al debat d'investidura.

En una compareixença davant els mitjans pocs minuts després que Rajoy hagi anunciat que el PP l'ha autoritzat a negociar amb Ciutadans, Sánchez ha qualificat la roda de premsa del president del PP d'“impròpia” i de “presa de pèl” i l'ha instat concretar quan es farà el debat d'investidura. “No sabem ni la data de la investidura, ni si Rajoy s'hi presentarà, ni amb quin programa”, ha lamentat.

El líder del PSOE ha advertit que ha advertit que si Rajoy no ho fa, el PSOE presentarà una iniciativa parlamentària perquè la presidenta del Congrés el convoqui per tal de fixar una data per al debat. “Ni Rajoy ni ningú tenen dret a mantenir captives tant de temps les institucions i la democràcia”, ha assegurat.

Sánchez, que ha comparegut al final de la reunió conjunta del grup parlamentari socialista i la cúpula del partit, ha constatat que després de gairebé dos “no es veu cap avenç” i ho ha atribuït al fet que el president del govern en funcions “exigeix la submissió” dels altres grups parlamentaris. “El que vol el senyor Rajoy és governar sense cap oposició”, ha denunciat.

Sánchez ha defensat que el PSOE manté la posició que ja va quedar ratificada al comitè federal del 27 de juny: “No donar suport a allò que volem canviar”. Per tant, ha descartat l'abstenció que li demanen tant des del PP com des de Ciutadans.

Segons ell, “una majoria parlamentària no s'aconsegueix amb menyspreus i xantatges” sinó amb diàleg. “A Rajoy li falta capacitat de diàleg i li sobren casos de corrupció”, ha opinat. “L'important és que hi hagi un govern net i just, i aquest no és el govern del senyor Rajoy”, ha afegit.

“El PSOE no s'abstindrà davant la corrupció, la desigualtat, la precarietat, i l'atur”, ha sentenciat.

Sobre la possibilitat que el seu grup doni suport a un altre possible candidat popular, Sánchez ha recordat que “el PP ha dit per activa i per passiva que el seu candidat és Rajoy”.

Finalment, ha assegurat que no té “cap problema” per reunir-se amb el líder popular, però troba “més raonable” que primer aquest aclareixi la data de la investidura i el resultat de les negociacions amb Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona