Política

política

formació de govern

El PP assegura que ja ha pactat una cinquantena de mesures amb Ciutadans

Els populars es mostren optimistes sobre la possibilitat d'arribar a un acord aquesta mateixa setmana malgrat les discrepàncies existents

Martínez-Maillo recorda al PSOE que l'abstenció no suposa donar suport a Rajoy i és “compatible” amb ser a l'oposició

El vicesecretari d'Organització del Partit Popular (PP), Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit ja ha consensuat amb Ciutadans (C's) una cinquantena de mesures concretes de cara a un futur acord per a la investidura de Mariano Rajoy.

En una roda de premsa al final de la segona tanda de reunions entre els negociadors dels dos partits, el dirigent popular s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat de signar aviat un acord global, aquesta mateixa setmana, malgrat admetre que encara hi ha discrepàncies entre les dues parts.

Martínez-Maillo ha rebaixat la importància de les diferències existents i ha assegurat que “hi ha un moderat optimisme perquè existeix predisposició d'acordar”. “Anem avançat”, ha reblat.

La comissió negociadora no es tornarà a reunir fins demà a la tarda i dedicarà la tarda d'aquest dimarts i el matí de dimecres a redactar mesures i intercanviar documents, tant sobre el capítol econòmic ja discutit com sobre política social i pensions. En la trobada de demà abordaran les mesures de regeneració i reformes institucionals.

Pressió al PSOE

El diputat ha subratllat que el PP “no s'ha rendit” i aspira a la investidura de Mariano Rajoy la setmana vinent. Els populars confien arribar al debat amb 170 vots favorables (els seus, els de C's i el de Coalición Canaria). Martínez-Maillo ha defensat que aquesta seria una xifra prou “rellevant” com per demanar a la resta de formacions que permetin la investidura. Segons ell, l'abstenció del PSOE seria “compatible” amb el fet que aquest partit se situés “legítimament” en l'oposició.

En aquest sentit, ha assenyalat que l'abstenció “no és un suport” i ha reiterat que el PP vol parlar amb el PSOE una vegada avanci en les negociacions amb C's, ja que el partit socialista és “l'únic” que pot desbloquejar la situació. Fonts populars calculen que Rajoy podria trucar a Sánchez dissabte o diumenge.

El popular ha aprofitat per retreure als socialistes que mentre PP i C's treballen –segons ell– en allò que preocupa als espanyols, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, “continua pensant en ell mateix”.

L'únic partit que no té cap alternativa per a Espanya és el PSOE, que continua sense proposar res positiu al conjunt dels espanyols”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA