Política

Política

Formació de govern

El PP espera arribar a un acord amb C's “en les properes hores”

Des de Ciutadans avisen que la negociació ha entrat en la fase “més dura” i decisiva

Rajoy i Rivera segueixen “estretament” les converses

El portaveu del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, confia que el PP i Ciutadans (C's) arribin a un acord d'investidura aquest mateix divendres. Des de la formació d'Albert Rivera, però, avisen que la negociació ha entrat en la seva fase “més dura”, on es decidirà si “la negociació surt o no surt” endavant.

A la seva sortida del Congrés dels Diputats, on aquest vespre continuen les negociacions entre els dos partits per a la investidura del candidat popular, Mariano Rajoy, Hernando s'ha mostrat convençut que el pacte s'assoleixi “en els propers moments o hores”, posant de manifest novament l'optimisme del PP.

Al migdia, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, també ha donat per fet que l'acord d'investidura es tancarà aviat. “Estem treballant per a un acord i esperem que es tanqui en les properes hores. Els treballs estan molt avançats, un avanç del 80%”, ha declarat. La número 2 de Rajoy ha assegurat que el seu partit no contempla unes terceres eleccions perquè “un acord de 170 diputats és una majoria molt àmplia”.

La portaveu ha explicat que Rajoy i Rivera segueixen “estretament” les negociacions amb una “comunicació constant, directa o indirecta” i les “monitoritzen” amb la “voluntat de tancar l'acord”.

Fase “dura”

Des de Ciutadans, però, descarten que l'acord es pugui tancar avui. El secretari general del grup parlamentari de la formació taronja, Miguel Gutiérrez, ha assenyalat que la negociació està en la seva fase final i això fa que tot vagi més lent. “Els finals solen ser la part més dura i on la negociació surt o no surt”, ha apuntat.

I és que, després de cinc jornades amb les dues delegacions al complet assegudes al voltant de la taula, el procés de negociació està entrant en una fase diferent, especialment des que el PP va començar a posar aquest dijous a la nit les primeres xifres de la memòria econòmica que els de Rivera exigeixen per garantir l'execució de les mesures que s'acordin.

Segons van indicar a Europa Press fonts de la negociació, aquest divendres a la tarda ja només seguien reunits part de les delegacions i el treball s'estava centrant en contactes telefònics i en un intercanvi de documents per a la redacció dels punts que totes dues parts ja han anat tancant.

El sotssecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, ja vaanunciar que hi havia acord en més d'un centenar de punts concrets, però tal com es va pactar des del primer moment, aquests acostaments parcials no serviran de res si no hi ha un acord global.

La negociació continuarà aquest dissabte al matí en aquesta fase d'intercanvi de documentació i redacció de textos, a l'espera que Ciutadans prengui una decisió sobre l'ultimàtum de 48 hores que va donar el dijous per decidir si hi ha o no avanços suficients per a un acord d'investidura. El termini conclou el dissabte a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ