La sindicatura va detectar el 2006 un desviament de 463.500 euros en una obra de Proinosa a Sabadell

L'informe de la Sindicatura de Comptes del 2006 sobre els comptes de l'Incasòl del 2003 va detectar un desviament de 463.500 euros sense justificar en la construcció de 69 habitatges i 80 aparcaments de protecció oficial a l'avinguda Estrasburg de Can Llong de Sabadell. Es tracta d'una obra adjudicada per concurs a Proinosa, empresa investigada pel jutge Baltasar Garzón en l'operació Pretòria. Segons l'informe de la Sindicatura de Comptes, no hi ha «l'oportuna justificació» en l'augment del preu de l'obra.

L'informe de la Sindicatura de Comptes assenyala que l'import del contracte de l'obra a Sabadell era de 4.662.617,53 euros; en canvi, va acabar costant 5.126.175,73 euros. Aquesta diferència de 463.558,20 euros, un 9,94%, no està justificada i, segons l'informe, incompleix l'article 101.1 del text refós de la llei de contractes de les administracions públiques. A més, hi afegeix que, per justificar la desviació, l'entitat s'acull a la clàusula 62 del plec de clàusules administratives generals per a la contractació d'obres de l'Estat, segons la qual s'admeten increments de preu de fins al 10% sempre que es tracti de variacions en les unitats executades. Però l'informe assegura que «s'ha comprovat que en l'expedient no s'adjunta l'aprovació de les modificacions fetes en el pressupost i que la desviació no correspon a una variació de les unitats executades». Fonts de la Sindicatura de Comptes han explicat que els tècnics que van estudiar el cas d'aquesta obra de Proinosa a Sabadell van determinar que els 563.500 euros que va costar de més la promoció d'habitatges i aparcaments van anar a parar a l'obra. Una informació, però, que no s'inclou en l'informe de la sindicatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona