Política

conflicte bèl·lic a l’est d’reuropa

L’exèrcit rus intensifica els atacs a la regió de Donetsk

Almenys 19 civils van perdre la vida ahir en els bombardejos

Rússia està duent a terme els seus principals esforços de combat a la regió de Donetsk , segons ha explicat l’estat major d’Ucraïna, afirmant que les forces ucraïneses havien rebutjat 11 atacs a Donetsk i Lugansk durant les últimes 24 hores.

Almenys 19 civils van morir, entre ells un nen, ahir dilluns en atacs russos a les regions ucraïneses de Donetsk i Lugansk, on van ser bombardejat un hospital, segons han informat les autoritats militars d’Ucraïna.

Donetsk i Lugansk formen part del Donbass, i totes dues es van autoproclamar repúbliques independents dies abans que comencés la invasió russa, que les va reconèixer immediatament.

Encara que Moscou ha centrat els seus esforços a controlar aquesta zona, on les seves tropes són ajudades per paramilitars prorussos, el seu exèrcit avança lentament i ha hagut de desistir en alguns fronts, segons l’Estat Major ucraïnès.

Mentrestant, a Khàrkiv, la segona ciutat del país, i la seva regió, els russos centren els seus esforços a mantenir les seves posicions i impedir l’avenç de les tropes ucraïneses, després que desistissin d’envair aquesta capital regional, segons el comunicat militar.

D’altra banda, avions estratègics russos van dur a terme un atac amb míssils a Bilhorod-Dnistrovskyi Raion, a la regió d’Odessa, al sud-oest del país i fronterera amb Moldàvia, danyant infraestructura civil i cases residencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia