Política

brasil

La policia brasilera escorcolla la casa de Bolsonaro

L’acció està relacionada amb una investigació sobre falsos certificats de vacunació contra la covid

Hi ha almenys cinc persones detingudes, entre elles un exassessor del polític ultradretà

La Policia Federal del Brasil ha escorcollat aquest dimecres la casa de l’expresident del país Jair Bolsonaro en una operació relacionada amb la seva suposada falsificació de certificats de vacunació contra la Covid-19, segons informen fonts oficials.

Les dades de vacunació del polític ultradretà, així com les de diversos dels seus familiars i assessors haurien estat manipulats per poder entrar als Estats Units.

Les accions d’aquest dimecres busquen aclarir l’actuació d’una presumpta organització delictiva que incloïa dades falses de vacunació contra la Covid-19 en els sistemes que recopilaven aquesta informació en el Ministeri de Salut.

“Amb això, aquestes persones van poder emetre els respectius certificats de vacunació i usar-los per eludir les actuals restriccions imposades per les autoritats públiques del Brasil i dels Estats Units destinades a prevenir la propagació de malalties infeccions, en aquest cas, la pandèmia de la covid”, indica el comunicat difós per la policia federal i recollit per l’agència Efe.

De moment, hi ha cinc persones detingudes, entre elles dos exassessors i un membre de l’equip de seguretat de l’expresident brasiler. Els mòbils del dirigent ultradretà i de la seva esposa, Michelle Bolsonaro, han estat comissats durant l’escorcoll.

D’acord amb les investigacions, les insercions falses es van produir entre el novembre de 2021 i el desembre de 2022. El líder ultradretà sempre ha estat un negacionista de la Covid-19 i públicament ha negat en reiterades ocasions haver-se vacunat contra el virus.

L’expresident del Brasil va tornar a Brasília el 28 de març passat dels Estats Units, on va romandre tres mesos després de la seva derrota electoral davant el progressista Lula da Silva, elegit president el 30 d’octubre passat. Bolsonaro no ha reconegut oficialment la seva derrota i durant l’estada als Estats Units milers de seguidors seus van assaltar les seus del Congrés, el Suprem i la Presidència en un intent de derrocar el nou govern.

Ara, l’exmandatari fa front a 33 processos judicials, entre ells un per presumptament sembrar dubtes sobre el sistema de votació del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid