Política

Junqueras repta el PSOE a complir ara si vol la investidura i Sánchez promet un govern aviat

“Si el PSOE té pressa, haurà de complir els acords de pressa.” Davant el pla de Pedro Sánchez de tenir la investidura el 17 o el 24 d’octubre i amb Carles Puigdemont vivint el minut a minut del Congrés fins al punt de “demanar la paraula per al·lusions” amb ironia a Francina Armengol, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, va reunir ahir el grup d’ERC a Madrid per alertar el PSOE que “no és una qüestió de límits temporals sinó de compliment d’acords”, entre els quals l’amnistia. “Repetirem el govern de coalició progressista d’aquí a poc”, promet Sánchez.

En un moment en què ERC i Junts es marquen més de prop que mai, Junqueras va aplegar els seus diputats i senadors a la sala Llàtzer Dou del Congrés per abordar el full de ruta negociador i va avisar que l’acord és “lluny” i que, tot i la convicció “absoluta” que l’amnistia ja està pactada, hi ha altres punts com el finançament, que no estan tancats. I va insinuar que el PSC no hi ajuda votant en contra de les propostes de resolució sobre l’amnistia al Parlament. “El PSC deu saber segur el que fa, i si fa bé o no, votant el que vota en contra que la justícia arribi com més aviat millor i si això li convé o no en termes d’investidura del govern espanyol”, etzibava Junqueras. En canvi, Óscar Puente, l’excalcalde socialista de Valladolid i el diputat revelació de la investidura per la rèplica a Feijóo, ja abraça l’amnistia: “Donar una sortida a aquells que s’han situat al marge de la legalitat perquè tornin, perquè retornin a fer política, crec que és positiu i que s’ha de valorar.”

Si bé Aitor Esteban (PNB) no descarta noves eleccions el 14 de gener pel càlcul de La Moncloa o d’algun grup, la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ho nega i diu que “Sánchez tornarà a ser president”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona