Política

política

El PSC ratifica Illa com a primer secretari i candidat a les catalanes

Els 1.300 delegats que participen en el XV congrés que el PSC celebra durant el cap de setmana a Barcelona han ratificat, per aclamació, a Salvador Illa com a primer secretari i alhora també candidat del partit a les eleccions del proper 12 de maig. Com a peculiaritat assenyalar la votació per ser proclamat cap de llista s’ha fet a mà alçada, per primera vegada a la història dels congressos del PSC. En el seu primer discurs ja com a candidat, Illa ha volgut expressar el seu compromís “per fer realitat un nou futur. Obrir una nova etapa a Catalunya, obrir un nou futur i una etapa d’esperança, per fer realitat una nova etapa per a la normalització política a Catalunya...vinguin d’on vinguin i pensin el que pensin”.

Un cop nomenat, el lider socialista està centrat ara a tancar la nova executiva del PSC que sortirà del congrés, i que es preveu continuista. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, serà la portaveu del partit; i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, l’adjunt a la primera secretaria del partit i president del consell d’alcaldes. En l’apartat de novetats, Lluïsa Moret serà la número 2 del partit.

El PSC afronta aquest Congrés amb la intenció de consolidar-se com a “alternativa sòlida” a Catalunya amb la mirada posada ja a les eleccions catalanes. Des del punt de vista doctrinal, el conclave aprovarà el nou full de ruta del partit en forma de ponència i que porta per títol Girar full. En aquest document, pendent d’incorporar esmenes, el PSC defensa arribar acords sobre el model de finançament, sobre la base que no serà singular, o el desplegament de l’autogovern català establert a l’Estatut. A més, els socialistes també fan una aposta clara pel model federal. Segons afirmen a la ponència el federalisme és “el millor mètode institucional” en el context espanyol. Al seu full de ruta el PSC defensa un marc de convivència “estable” basat en el diàleg i remarca que la unilateralitat ha estat “una via conflictiva, no democràtica i fruit d’un encantament màgic artificial com solen ser els populismes polaritzadors que simplifiquen la realitat complexa sense fer aportacions constructives sinó divisives i fal·laces”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona