Política

Benach s'enretira i renuncia a recollir l'acta de diputat

Aposta per una “renovació tranquil·la”

Continuarà militant a ERC

Pere Aragonès podrà mantenir l'escó

El president sortint del Parlament, Ernest Benach, va fer ahir un pas enrere i va anunciar que no prendrà possessió del seu escó com a conseqüència directa del mal resultat d'Esquerra a les eleccions de diumenge. El ticket electoral de Joan Puigcercós deixa la primera línia política i evidencia així que Esquerra s'endinsa en una nova etapa de canvis.

A to amb el seu perfil 2.0, Benach va fer aquest anunci en el seu bloc, titulat La decisió més difícil. El número 2 de la llista republicana pel 28-N es compromet a no fomentar les “estridències ni baralles internes” en pro de la preservació de la unitat del partit i per una “renovació tranquil·la”. En aquest sentit, Benach, de 51 anys, permet que Pere Aragonès, número 7 i vint anys més jove, pugui continuar com a diputat. “És el torn de deixar pas a una nova generació”.

“Sempre he procurat estar molt atent perquè no em passés de llarg, sense adonar-me'n, el moment de plegar (...) i aquest moment ha arribat ara”, explica al web.

Fonts d'Esquerra van confirmar que la decisió és estrictament personal i que ningú al partit li va demanar que fes aquest pas. Benach va comunicar la notícia personalment a Puigcercós a la tarda. Es mantindrà com a militant, orgullós d'haver fet política al partit de Macià, Companys, Irla, Rovira i Virgili, Barrera, Carbonell, Carod-Rovira i Puigcercós. La tria dels noms és seva.

El dos cops president del Parlament exercia el càrrec des del 5 de desembre de 2003. Va entrar a la cambra com a diputat el 1992, però abans havia estat regidor a la seva ciutat, Reus. Milita a Esquerra des de 1987 i abans ho havia fet a Nacionalistes d'Esquerra, del qual va ser un dels fundadors.

Com informava ahir aquest diari, a partir d'ara percebrà el 80% del sou, és a dir, 104.000 euros bruts per any. La llei que ho regula dicta que la retribució a expresidents de la cambra es faci efectiva durant dos anys. Quan compleixi el seu 65è aniversari passarà a rebre una pensió vitalícia de 52.000 euros anuals (el 40%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona