Política

Els Mossos d'Esquadra responen a falses alarmes a Valls i Barcelona

La Generalitat va acordar ahir que es doblessin els controls antiterroristes a les carreteres catalanes i reforçar la presència policial a les principals ciutats

.


Els Mossos d'Esquadra han hagut d'afrontar aquest dimecres amb diverses falses alarmes, entre elles una a l'Hospital Pius de Valls (Alt Camp) i al carrer Dos de Maig de Barcelona, davant les quals s'ha activat el protocol habitual: acordonar la zona i enviar els tedax per comprovar si hi havia o no explosius.

Una motxilla sospitosa abandonada ha obligat a desplaçar els experts en explosius dels Mossos a l'Hospital Pius de Valls (Alt Camp), encara que la situació ha tornat a la normalitat al comprovar-se que era una falsa alarma, com també ha ocorregut al carrer Dos de Maig, a Barcelona, entre d'altres punts que avui han vist alterada la normalitat.

La Generalitat va acordar ahir que els Mossos d'Esquadra doblessin els controls antiterroristes a les carreteres catalanes i reforçar la presència policial als punts de més afluència ciutadana a les principals ciutats, com Barcelona.

A Madrid, Una falsa alarma motivada per la troballa d'una motxilla sospitosa ha obligat a acordonar aquesta tarda durant una mica més d'una hora els voltants del Ministeri d'Economia a la madrilenya plaça de Cuzco i ha causat desviaments i retencions de trànsit al passeig de la Castellana.

Fonts de la policia Municipal de Madrid han assenyalat que un cotxe patrulla ha avisat a les 15.47 hores de la presència d'una motxilla amb rodes suposadament abandonada als peus d'un senyal de trànsit.

En aquest moment s'ha donat avís a la Policia Nacional i s'ha activat el protocol de seguretat, pel qual han acudit al lloc els guies canins de la policia que no han detectat res anòmal a la motxilla.

Això no obstant, agents del Tedax, especialitzats en desactivació d'explosius, s'han desplaçat fins a la zona, que ha estat acordonada fins a les 17.00 hores, i han certificat que la motxilla no contenia cap artefacte explosiu.

Mentrestant, el propietari de la motxilla, un jove repartidor de propaganda, s'ha personat al lloc i ha explicat que l'havia deixat en aquell lloc mentre treballava.

A més, la Policia Municipal de Madrid ha rebut avui dos avisos més, si bé en els dos casos s'han descartat en comprovar-se que es tractava de falses alarmes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Països Baixos

L’extrema dreta multiplica per set els resultats a les europees, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona