Successos

SUCCESSOS

Desmantellat un grup que traficava amb drogues al Delta

L'operació de Deltebre acaba amb 20 detinguts, 13 dels quals han ingressat a la presó, i el comís de 2,6 tones d'haixix

Es tracta d'una organització internacional que feia anys que actuava a l'Ebre

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal que es dedicava al tràfic internacional de drogues, concretament adquirien l'haixix al Marroc, el transportaven al delta de l'Ebre i des d'aquí el comercialitzaven principalment a Itàlia i França. Així, l'operació que va tenir lloc a Deltebre dilluns ha acabat amb una vintena de detinguts de diferents nacionalitats, tretze dels quals han ingressat a la presó, i el comís de 2,6 tones d'haixix, amb un valor de mercat de 4 milions d'euros en el primer graó de la cadena de distribució i de 16 milions d'euros si la droga hagués arribat al consumidor final. “Es tracta d'una organització que funcionava com una empresa, la feina quedava distribuïda en diferents grups de treball: els importadors i comercials, els encarregats de la logística i la vigilància i, finalment, la mà d'obra que feia les tasques de càrrega i descàrrega”, va explicar el sotscap de l'àrea d'investigació criminal dels Mossos a les Terres de l'Ebre, Ramon Grasa.

La investigació es va posar en marxa fa nou mesos i l'ha instruïda el jutjat número 4 de Tortosa. “Vam detectar una organització criminal ja investigada anteriorment que tornava a actuar al Delta, de fet, bona part dels detinguts van ser arrestats el 2012”, va dir Grasa. Els detinguts són de nacionalitat espanyola, marroquina, italiana, romanesa, polonesa, albanesa i colombiana.

Cinc de les detencions van tenir lloc a la platja de la Bassa de l'Arena, a Deltebre, on els agents van interceptar-los quan descarregaven l'haixix amb tres embarcacions pneumàtiques i dues furgonetes. Després es van fer escorcolls a Deltebre, Pratdip i Mont-roig, on es van detenir la resta d'implicats en el cas.

LA XIFRA

16
milions d'euros
és el valor dels 85 fardells d'haixix comissats, si haguessin arribat al consumidor final.

La intervenció de droga més potent de l'any

L'operació de Deltebre ha estat la intervenció de droga més important realitzada enguany a la costa tarragonina. La investigació dels Mossos va permetre descobrir les diferents fases de l'activitat delictiva de l'organització. Així van determinar el lloc on se situaven les plantacions, com es feia el transport fins a les costes marroquines i el posterior embarcament. La droga es va traslladar en un iot i van descarregar-la a Deltebre, on pretenien guardar-la en un magatzem per després distribuir-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia