SOS Racisme condemna l'agressió racista a un noi senegalès, a Manresa

SOS Racisme de Catalunya va condemnar ahir l'agressió racista que va rebre un noi senegalès el 21 d'octubre a Manresa. El jove, que té 19 anys, suposadament va ser apallissat per quatre joves neonazis –dos nois, una noia i un menor– que van ser arrestats pels Mossos d'Esquadra gràcies a la col·laboració d'un testimoni que va presenciar els fets.

L'agressió es va gestar en un bar de Sant Vicenç de Castellet (Bages), on viuen els suposats agressors. Allà, els detinguts van decidir buscar problemes amb els immigrants, segons publicava ahir El País, i es van dirigir amb cotxe a Manresa, on van topar amb la víctima. Els tres nois van baixar del vehicle i van anar a buscar el jove senegalès. Un d'ells va clavar-li un cop de puny que el va fer caure a terra i, aprofitant aquesta situació, va continuar etzibant-li cops i puntades de peu, mentre un altre agressor amenaçava la víctima amb una defensa elèctrica extensible. El tercer detingut va robar una bossa on el jove guardava CD i DVD per vendre'ls en el top manta. Tot i la pallissa que va rebre, la víctima no va tenir ferides greus i va poder fugir sense cap ajuda. Els agressors el van perseguir uns metres, però finalment van pujar al cotxe i van decidir marxar. Un testimoni que va presenciar els fets va trucar ràpidament al 112 i va explicar el que havia vist, la qual cosa va facilitar la detenció dels agressors, que segons va dir tenien estètica skin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.