Successos

Desarticulada una banda dedicada al robatori d'entitats bancàries, amb assalts a Tortosa i Montblanc

Els quatre integrants d'aquesta organització, de nacionalitat espanyola, varen ser detinguts el passat octubre quan es disposaven a cometre un atracament

Agents de la policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola han desarticulat una organització criminal dedicada al robatori d'entitats bancàries, amb dos assalts a Tortosa (Baix Ebre) i Montblanc (Conca de Baberà) i altres set municipis de l'Estat espanyol. Segons que han exposat portaveus dels tres cossos policials en roda de premsa , la investigació es va iniciar precisament després de l'atracament d'una entitat bancària a Tortosa, d'on varen ser sostrets 60.000 euros. D'aquestes primeres investigacions es va poder intuir que els autors podrien estar implicats en altres robatoris comesos en diferents punts de l'Estat espanyol. Els quatre integrants d'aquesta organització, de nacionalitat espanyola, varen ser detinguts el passat octubre quan es disposaven a cometre un atracament en una entitat bancària a Tobarra (Albacete). Els detinguts, amb diversos antecedents (entre ells l'homicidi del director d'una entitat bancària a València) van passar a disposició dels jutjats de Valls i Tortosa, els quals han decretat el seu ingrés a presó. Se'ls hi atribueixen 9 atracaments, amb 160.000 euros sostrets.

Modus Operandi

Els investigadors van comprovar que els autors sempre empraven el mateix modus operandi que consistia en seleccionar entitats bancàries de localitats petites a les quals es pogués tenir accés per carreteres secundàries. Un cop havien fixat l'objectiu, recollien tota la informació de l'entitat per cometre el robatori com els horaris, empleats, possibles dates per realitzar el fet, etc. Un cop analitzada la informació materialitzaven l'assalt. Sempre utilitzaven armes de foc real i ocultaven el rostre per dificultar la seva identificació.

Un cop es va constatar que tenien previst el proper atracament a una sucursal bancària de Tobarra (Albacete) es va establir un dispositiu per detenir els integrants del grup. El dia 27 d'octubre dos d'ells van ser detinguts per la Unidad Especial de Intervención de la Guardia Civil (UEI) a la localitat de Pozo de Cañada (Albacete) mentre es desplaçaven per cometre'l. Molt a prop del lloc on es van fer les detencions es van localitzar dues armes de foc reals amagades en la soca d'un arbre. Simultàniament, es van detenir els altres dos membres al seu domicili a Saragossa.

El mateix dia de la detenció també es van realitzar tres entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts on es van intervenir dos vehicles, roba i accessoris utilitzats en els atracaments. Als integrants del grup se'ls atribueixen nou atracaments comesos entre febrer del 2015 i octubre del 2016 a entitats bancàries de les localitats de Pobla de Tornesa i Sant Mateu (Castelló), Tortosa i Montblanc (Tarragona), Nágera (La Rioja), Miajadas (Càceres), Motilla del Palancar (Cuenca), Mieres (Astúrias) i Tobarra (Albacete).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia