Successos

Retiren el carnet a la conductora que anava contra direcció

També se li ha intervingut el cotxe

Queda en llibertat provisional i el judici penal pels fets se celebrarà al gener

El jutjat d'instrucció número 8 de Figueres va deixar ahir en llibertat provisional, sense fiança, la conductora que va ser detinguda diumenge al matí després de recórrer uns 28 quilòmetres en sentit contrari per l'AP-7. Com a mesura cautelar, però, se li ha retirat el carnet de conduir i se li ha intervingut el vehicle. Una vegada els Mossos d'Esquadra van aconseguir aturar-la, van comprovar que la noia conduïa sota els efectes de l'alcohol i que circulava sense una de les rodes davanteres de l'automòbil.

Ahir al matí, la jove, de 26 anys i veïna de Llagostera, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, on va ser assistida per l'advocat Obduli Rivas. El magistrat va incoar diligències urgents per tal de celebrar un judici ràpid. Durant la vista, la noia, Eva Pulido Diez, es va negar a acceptar la pena que li demanava la fiscalia. En no arribar a una conformitat, el jutge va obrir un procediment abreujat que es resoldrà en un judici en un jutjat penal, el proper 11 de gener. El jutge li atribueix un delicte de conducció temerària perquè creu que va posar en perill la vida i la integritat de les persones que circulaven per la carretera. Segons el Codi Penal, l'acusada es pot enfrontar a una pena de fins a cinc anys de presó si es considera que va actuar amb “menyspreu manifest” per la vida dels altres. També li poden imposar una multa i prohibir-li conduir per un període màxim de deu anys.

Mitja volta a la sortida 5

La noia va sortir dissabte a la nit i, quan van passar els fets, teòricament estava tornant cap a casa. Va agafar l'AP-7 per l'entrada 7, que correspon a Girona Sud. Pulido va començar a circular en direcció nord, en aquest cas correctament. Anava desorientada i va intentar abandonar l'autopista per la sortida 5 –que és la d'Orriols i l'Escala–. Abans d'arribar al peatge, però, va fer mitja volta i va continuar circulant en sentit nord, si bé aquest cop ho va fer pels carrils que són per als vehicles que van en direcció sud. A un quart de vuit del matí, diversos testimonis van avisar la policia que un cotxe anava contra direcció per l'AP-7, a Capmany. Quan els agents van començar a ser alertats, l'automòbil que estava cometent la infracció era al punt quilomètric 28. Els efectius van iniciar immediatament la recerca del cotxe. Una patrulla de trànsit va localitzar-lo al quilòmetre 15,5. Els Mossos van presenciar que la conductora circulava a gran velocitat. Com que el turisme havia perdut la roda davantera –es creu que a causa d'un accident que hauria tingut–, el disc de fre tocava l'asfalt i espurnejava per la fricció.

Els agents s'hi van situar en paral·lel i van ordenar-li, mitjançant senyals lumínics i acústics, que s'aturés. La noia, presumptament, va fer cas omís de les indicacions. De fet, el cotxe –en què viatjaven la conductora i una altra ocupant, estirada al seient del darrere– va seguir la marxa en direcció contrària i anava creuant-se amb diversos camions i altres vehicles que li feien llums per advertir-la. Finalment, i pel risc que s'acabés produint una col·lisió frontal, els Mossos van tallar l'AP-7 al punt quilomètric 7 per barrar-li el pas. Els efectius li van practicar aleshores la prova d'alcoholèmia, en la qual va donar un índex positiu. Va marcar 0,62 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, més del doble del límit màxim permès.

LA XIFRA

0,62
Mil·ligrams d'alcohol
per litre d'aire expirat va marcar la jove en la prova d'alcoholèmia (més del doble del permès).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia